LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #25

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 oktober 2015 0 comments
eet en sportdagboek

Weer een week voorbij. Ik mag niet klagen dat ik het druk heb, maar deze week was het allemaal een beetje veel; onmogelijke deadlines op werk en slecht slapen zijn geen goede combinatie. Gelukkig was ik vrijdag vrij en had ik een leuk weekend op het programma!

Vrijdag

Vrij dus! Ik werk sinds kort 36 uur en dan één keer in de twee weken een dagje vrij. In principe is dit op woensdag, maar soms ruil ik, zoals nu. Kwam me eigenlijk wel erg goed uit! Ik begin de dag met een kom warme havermout met kurkuma. Heerlijk nu het weer kouder wordt! Om half 9 stap ik in de auto voor een pittige boksles. Als ik om half 11 terug ben, doe ik eerst een wasje en daarna boodschappen. En dan ga ik kokkerellen! Mijn moeder is zaterdag jarig en ik had beloofd het een en ander te maken; ik maak zoete aardappelsoep en een quiche. Daarna maak ik nog een salade met parelcouscous voor een etentje van die avond en nog een pompoensoepje voor mezelf als lunch.

Tegen de tijd dat alles klaar is, is het 13.00 en kan ik genieten van een kom pompoensoep met geroosterde paprika met daarbij vers brood met Lurpak roomboter. Gelukkiger kun je mij niet maken denk ik. Vers brood met roomboter, jum! Lurpak is een Deense boter die gemaakt wordt van verse melk in plaats van melk die overblijft. Ik dacht dat het verschil met andere boters wel mee zou vallen, maar ik vind het toch echt een wezenlijk verschil. Deze boter is echt veel zachter en frisser van smaak. ’s Middags loop ik (6,5km bij elkaar) naar de stad om een paar dingetjes terug te brengen naar Zara en Mango. Als ik terug ben, werk ik nog even een uurtje aan mijn blog en dan vertrekken we met de auto richting Hardewijk. Ouders van vrienden hebben in de buurt van Hardewijk een huisje en daar gaan we een nachtje heen. Rond een uurtje of 21.00 eten we lekker op de bank allemaal kleine tapashapjes en we blijven daar tot laat in de nacht gezellig kletsen, borrelen en veel lachen!

eet en sportdagboek

Zaterdag

Na een hele korte nacht, sta ik om 9.00 weer beneden. We ontbijten met kleine harde broodjes en een zachtgekookt eitje. Om een uurtje of 13.00 zijn we thuis. Ik eet nog een bak kwark met gebakken appel met kaneel en een handje noten en vertrek daarna weer richting mijn ouders voor de verjaardag.

Ook daar eten we weer van een lopend buffet. Soep, quiche, salade, verse vis, kaas en ga maar door. Ik eet mijn buikje rond, maar houd nog wel een klein gaatje over voor de taart; een klein stukje zelfgebakken appeltaart en een klein stukje chocolade munt taart. Een korte omschrijving van de dag, maar bestond ook gewoon uit niet veel meer dan eten en gezelligheid!

eet en sportdagboek

Zondag

De dag dat ik 8km tijdens de Amsterdam Marathon zou lopen, maar niet ging. Via mijn werk had ik samen met een collega startbewijzen voor de 8 km. ’s Nachts app’te ze me dat ze toch niet mee deed, dus toen ik wakker werd om 8.00 zat ik heel erg te twijfelen. Afgelopen week was erg druk, ik had slecht en weinig geslapen dus ik kon wat rust ook wel erg goed gebruiken. En ik besloot dus in bed te blijven liggen. Geen moment spijt gehad, soms moet je aan jezelf denken! Om half 11 eet ik twee mandarijnen, een kiwi en 2 vanille speltpannenkoeken.

Om 12.00 heb ik met een vriendinnetje afgesproken bij Beter & Leuk, al twee keer eerder wilde ik daar eten maar beide keren waren vol. Drie keer is scheepsrecht! Volgend weekend gaan we naar Sevilla, dus we hadden de nodige voorpret onder het genot van een heerlijke lunch. Ik at een pompoenlasagne met pastinaak, champignons en geitenkaas. Daarbij een rode bietensalade. Het is niet super veel dus als ik ’s middags thuis kom, eet ik nog twee crackers met oude kaas en een gekookt eitje.

Daarna ga ik naar buiten voor een 10km loopje, ik merk dat mijn hartslag erg hoog is, maar ik loop heerlijk. Als ik thuis kom, eet ik een verse dadel (mijn nieuwe favoriet) en ga ik aan de slag met een pompoencurry met linzen. Terwijl deze staat te pruttelen eet ik nog een handje cashewnoten en werk ik aan mijn blog. Na het eten maak ik een ontbijtkoek, bak ik kip voor de lunch van de volgende dag, werk ik aan mijn blog en kijk ik Penoza!

eet en sportdagboek

Hoe was jullie week? 

Leave a Comment