LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #26

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 oktober 2015 0 comments
hoofd

Deze week was enorm druk. Ik was weinig op kantoor, had veel deadlines en donderdagmiddag was ik vrij voor een boter masterclass. Ik heb deze week niet zo heel veel gesport doordat ik momenteel erg last heb van mijn pols. Het lijkt op RSI klachten, dus doe een beetje rustig aan. Als jullie dit lezen zit ik lekker in Sevilla met een vriendin; een paar dagen relaxen, winkelen en eten. Nog tips? Laat het me weten!

Dinsdag

Ik begin met mijn nieuwe favo ontbijt: magere kwark met gebakken appel. Ik bak 10 minuten stukjes appel met wat kaneel, honing en een handje noten. Ondertussen doe ik vaak dingen in de keuken: opruimen of de lunch voorbereiden. Als het klaar is doe ik het in een bakje en ga ik me aankleden zodat het daarna afgekoeld is.

Op werk eet ik een plakje ontbijtkoek als tussendoortje. ’s Middags een restje kikkererwtensoep van maandag met lekker vers brood met een laagje roomboter. Later op de middag nog twee mandarijnen.

Ik ben vroeg thuis van werk en eet een stoofpotje met aardappel, venkel, aubergine, courgette en spek. Daarna fiets ik naar Bodytime voor pittige workout of the week; een heerlijke training. Na de training pak ik nog een yogales mee. Eenmaal thuis eet ik nog een verse dadel en een stukje Lovechock met zeezout en cacaonibs. Een nieuwe variant die erg lekker is.

dinsdag

Woensdag

Wanneer ik wakker word, ben ik stijf van de vorige avond. Ik maak een goed eiwitrijk ontbijtje: een smoothie met blauwe bes, framboos, banaan, sinaasappel, kwark, hennepzaad en proteïne. Op werk eet ik weer een plakje ontbijtkoek als tussendoortje.

’s Middags drie rijstwafels met avocado en kip en later op de middag nog een gekookt eitje. ’s Avonds maken we tortellini  met een sausje van yoghurt, citroen, basilicum en rucola en daarbij een stukje verse zalm. Na het eten wandelen mijn vriend en ik een half uur op een stevig tempo. Goed voor actief herstel. Later op de avond nog een stukje Lovechock.

Donderdag

Om 6.30 gaat de wekker. Ik eet een rijstwafel met pindakaas en 1/3 banaan. Om 7.00 sta ik buiten in de miezer om een rondje hard te lopen. Omdat het nog zo donker is ga ik ditmaal door het centrum in plaats van het park. Na zes km ben ik thuis en doe ik zes minuten yoga en zes minuten Tabata. Voor de laatste gebruik ik een superleuke app: ta-ba-ta. Deze app heeft een aantal vaste oefeningen welke dagelijks rouleren. Elke dag staat er een nieuwe workout klaar met vier oefeningen die je 20 seconden doet. Tussendoor krijg je tien seconden rust en dit herhaal je twee, drie of vier keer. Na deze workout eet ik nog twee rijstwafels met pindakaas en de resterende banaan.

Vandaag werk ik maar een half dagje, snel aan de bak dus. Ik eet een sinaasappel en als lunch een restantje van het avondeten van dinsdag. De aardappels vis ik eruit en in plaats daarvan eet ik een speltboterham met roomboter.

Om 14.00 ga ik naar Mister Kitchen voor een boter masterclass van het Deense Lurpak. Ik leer alles over de verschillen tussen roomboter en margarine, proef heel veel soorten boter en margarine en maak ook zelf een botertje. Echt onwijs interessant! Tijdens de workshop eet ik een stukje roggebrood met gerookt rendiervlees (klein stukje want vond het niet zo lekker) en roomboter en knäckebrood met schapenkaas en gerookte zalm. De middag wordt afgesloten met een Zweeds gehaktballetje en een stukje beef met Beurre de Paris.

Een vriendinnetje is net verhuisd en samen met een andere vriendin gaan we bij haar eten. Ze heeft een super lekkere pesto van rucola en cashewnoten gemaakt welke door volkoren pasta gaat samen met zongedroogde tomaatjes en kippendij met citroen uit de oven. Bij het eten drink ik 1,5 glas rode wijn en na het eten twee koppen thee met een stukje Tony’s Puur met amandel en zeezout. Als ik thuis kom ligt de Runner’s World in de bus waar ik in sta als runfluencer. Super veel leuke reacties op gekregen!

donderdag

Deze week ben ik t/m woensdag in Sevilla en donderdag en vrijdag heb ik extra vrijgenomen. Heel veel zin in! Hoe was jullie week?

Leave a Comment