LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #24

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 oktober 2015 0 comments
sport en eetdagboek

Ik denk dat dit een van mijn saaiste sport en eetdagboeken is, weinig foto’s genomen en gewoon ook niet zo’n spannende week gehad. Maar aangezien ook deze weken erbij horen en jullie het altijd erg leuk vinden om te lezen deel ik hem toch.

Woensdag

Ik sta om 6.15 op om naar een vroege circuittraining te gaan. Voordat ik weg fiets eet ik twee rijstwafels met pindakaas en een halve banaan. Als ik thuis kom om 8.15 maak ik een smoothie met de andere halve banaan, blauwe bessen en frambozen uit de diepvries, kwark, lijnzaad en proteïne. Op kantoor eet ik nog een stukje gember chocolade cake.

Mijn lunch bestaat uit een groene salade met sla, een halve avocado, een gekookt eitje, een blikje tonijn en tomaat. Daarbij eet ik een stukje zuurdesembrood met roomboter. De rest van de middag heb ik een communicatietraining en tegen het einde van de middag eet ik een pakje LU Time Out’s.

Als ik thuis kom, heeft mijn vriend al soep van gele spliterwten gemaakt met spinazie en ui. Heel erg lekker. Ik eet een flinke kom en vertrek daarna weer richting Sarphatipark om een training te geven.

Donderdag

Een ontbijtje met kwark waar ik twee passievruchten doorheen roer en een plakje gember chocolade cake boven verkruimel. Op kantoor zijn de eerste pepernoten alweer te vinden, ik neem dus een handje. Ik lunch met een allegaartje van koolsalade, zoete aardappel, tomaat, een speltboterham met zalm en een stukje met pure hagelslag. Daarna ren ik snel de deur uit naar een meeting waar ik de rest van de dag zit.

Als ik om 18.00 thuis ben maak ik twee cracker met hüttekase en jam als pre-workout snackje. Om 19.00 sta ik namelijk weer in een boksschool voor een training. Ik had eigenlijk helemaal geen zin, maar omdat een vriendinnetje ging en ik niet sjaak afhaak wilde zijn, besloot ik toch ook te gaan. Achteraf gezien was ik natuurlijk superblij dat ik ben gegaan! Pas om 20.30 eet ik mijn avondmaaltijd: spaghetti met een saus van cherrytomaatjes op een bedje van rucola en spinazie. Vlak voordat ik naar bed ga, eet ik nog twee mandarijnen.

Vrijdag

Donderdagavond had ik al bedacht dat ik appeltje ging bakken, dus daar heb ik heel veel zin in! Ik bak een appel in wat kokosolie met een theelepel honing en een handje gemengde noten. Terwijl dit staat te pruttelen, maak ik mijn lunch voor vandaag ook alvast klaar. De gebakken appel eet ik samen met een flinke bak kwark op.

Een extreem vroege lunch om half 12 aangezien ik weer de hele middag in meeting ben. Gelukkig heb ik vandaag wel een fatsoenlijke lunch bij me; geroosterde kikkererwten en zoete aardappel met wat kipfilet, cherrytomaatjes en spinazie (een variant op deze salade). Tegen het einde van de middag kom ik met een rammelende middag weer op kantoor. Er heeft een Tony’s proeverij plaatsgevonden en ik eet wat restjes Pecan/Kokos, Nougat en Rabarber/Crumble. We hebben een nieuwe leidinggevende en daar wordt champagne op gedronken. Omdat ik nog moet werken, drink ik een half glaasje en ga ik weer achter mijn bureau zitten. Gelukkig is het bijna weekend!

’s Avonds eet ik heel makkelijk, zelfgemaakte kipshoarma met sla in een pitabroodje.

Zoals jullie zien heb ik ook wel eens dit soort weken; weinig tijd om een goede lunch voor te bereiden waardoor ik tegen het einde van de middag toch wel echt snack trek krijg. Dit moet ik echt proberen te voorkomen! Als jullie dit lezen, heb ik in ieder geval weer een gezonde lunch voor mezelf gemaakt daar word ik toch wel wat blijer van.

Hoe was jullie week? 

Leave a Comment