LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #23

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 oktober 2015 3 Comments
sport en eetdagboek

Deze week was een hele normale week eigenlijk. Gewerkt op kantoor en aan mijn blog, een borrel van werk, gesport, een dagje Den Bosch en verder veel geslapen!

Vrijdag

Vandaag ben ik vrij! Gisteren had ik een borrel en had me voorgenomen om vanmorgen te gaan boksen om 9.00. Ik heb daarom 1 Gin Tonic gedronken en me verder keurig ingehouden. Echter heb ik de afgelopen dagen heel zwaar gesport waardoor ik nog steeds vermoeide spieren heb. Ik besluit mijn wekker niet te zetten en word om 9.00 wakker. Blijkbaar had ik het nodig! En rustdagen moeten we ook niet vergeten. We moeten echt hoognodig boodschappen doen, dus mijn ontbijt is er niet eentje om heel erg trots op te zijn; druiven en twee roggebroodjes met rozijnen (die overigens wel heel lekker is). Ik hang een beetje op de bank en dan gaat de bel; ik mag de nieuwe Jawbone Up3 in ontvangst nemen. Yes, ik wilde al tijden een goede activitytracker, dus ben heel benieuwd wat ik van deze vind. Een review volgt nog!

Om 12.00 vertrek ik richting Amsterdam Centraal om de trein naar Den Bosch te pakken. Later op de dag heb ik met iemand afgesproken voor mijn blog, dus ik besluit eerder te gaan zodat ik op zoek kan naar hotspot. Met mijn laptop, camera en statief kom ik dus aan in Den Bosch. De eerste stop is Eetbar Dit waar ik een couscoussalade met pompoen, tomaat, feta en rozijnen eet. Ik klap mijn laptop open en werk daar een paar uur. Daarna verplaats ik me naar Creme Coffee Pastry waar ik een koek met noten, appel en zaden eet en een bietensmoothie drink. Ook hier klap ik mijn laptop weer open om te werken. Aan het einde van de middag loop ik naar de grote markt waar ik heb afgesproken met Kim. Zij gaat de marathon van New York lopen en geeft tips voor lezers van Eat.Run.Love. (deze week online!). We doen nog een drankje (spa rood) en daarna pak ik de trein weer naar huis.

Thuis eet ik weer couscous, kwam zo uit, dit keer met gegrilde courgette, mozzarella, rauwe ham en tomaat naar dit recept. Na het eten nog een blokje pure chocolade met mint (van AH Delicate), zo lekker! Ik plof op de bank met mijn laptop en duik lekker op tijd in bed.

sport en eetdagboek

Zaterdag

De hele week kijk ik er al naar uit, ik ga mijn eerste echte les crossfit doen! Om half 9 sta ik op en eet ik mijn favo weekendontbijt: bananenpannenkoekjes met een klein beetje agavesiroop, wat kokosvlokken en een glaasje verse jus. Tussendoor krijg ik nog een bloedneus en als ik op de fiets stap, gaat halverwege mijn ketting eraf. Gelukkig is mijn vriendinnetje zo lief om me op te pikken met de scooter waardoor we alsnog op tijd zijn voor de les. Super leuke les met frontsquats, pull ups, heel veel burpees, touwtje springen en jump lunges. Na de les dropt A. me weer bij mijn fiets en loop ik het laatste stuk naar huis. Thuisgekomen drink ik een eiwitshake van Fitshe. Ik vind eiwitshakes nog steeds het lekkerste als er nog iets van fruit bij zit, maar aangezien ik zo weer ga lunchen, wil ik niet teveel eten. Deze smaakt wel prima, maar is niet favoriet.

Op de fiets van mijn vriend ga ik weer de stad in, geen succes, want die fiets is veel te groot voor mij. Levensgevaarlijk, maar gelukkig kom ik veilig aan bij Toos & Roos waar ik met een ander vriendinnetje ga lunchen. Wat een te gek lunchtentje, ik eet een overheerlijke Marokkaanse kikkererwtensoep die ik zeker ook een keer thuis ga maken en drink daarbij twee verse muntthee. We slenteren wat rond in de stad, koop een winterjas waar ik al tijden mijn oog op heb laten vallen en ben einde middag weer thuis. De hele week heb ik al zin in lasagne, en nu ga ik hem eindelijk maken. Niet zo’n gezonde variant met spek, gehakt, crème fraîche en parmezaanse kaas, maar wel heel lekker!

In de tussentijd bak ik ook nog een gember chocoladecake, en na het eten moet die natuurlijk geproefd worden. Samen met mijn vriend deel ik een plakje en hij is zo goed gelukt. Ik ben helemaal gelukkig en ga het recept dus echt heel snel met jullie delen!

sport en eetdagboek

Zondag

Gewoon zoals een zondag hoort te zijn. Ik sta om 9.00 en maak een smoothie van rode vruchten, kwark, lijnzaad en proteïne. Daarna werk ik even aan mijn blog en om half 12 fiets ik richting Sarphatipark om een bootcamptraining te geven. Als ik daarna terugfiets, ga ik even langs de Albert Heijn om nog wat boodschapjes te doen en ik haal een lekker vers broodje. Thuis beleg ik die met pesto, kipfilet, avocado en tomaat. Ook kook ik er een zachtgekookt eitje bij. Na de lunch ga ik nog even een kort rondje rennen, maar al snel voel ik dat het voor geen meter gaat. Mijn hartslag is veel te hoog, ik heb moeie benen en lijk niet vooruit te komen. Gelukkig is het mooi weer maar ik besluit dat 6,5 km genoeg is.

Eenmaal thuis neem ik een plakje gember chocoladecake nadat ik deze op de foto heb gezet voor de blog. We stappen in de auto en gaan naar het Amsterdamse Bos voor een kleine wandeling en nog wat oefeningen. Ik oefen mijn chin-ups (filmpje op Instagram!), slinger wat aan de monkey bar en neem nog twee filmpjes op voor de blog. Daarna rijden we door naar mijn ouders waar we eten. Als snackje eet ik nog een handje chocolade cranberries die mijn moeder op Terschelling kocht. Heel lekker! ’s Avonds eten we een Italiaans stoofpotje met spaghetti, heel erg lekker. En als toetje heeft mijn moeder appel-blauwe bessen crumble gemaakt, ook heel lekker! Na het eten nog een half blokje 85% pure chocolade en dan heb ik wel weer genoeg gegeten. Als ik thuis kom neem ik nog een kop thee, maak mijn blog voor vandaag af en kijken we Penoza terug!

sport en eetdagboek

3 Comments

Mari Durieux 5 oktober 2015 at 19:08

Je moet nog maar eens terugkomen naar Den Bosch, krijg je een running tour van Kim en Mij

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 5 oktober 2015 at 22:34

Dat lijkt me een leuk en goed idee!

Reply
Nathalie 5 oktober 2015 at 09:48

Altijd fijne inspiratie een eetdagboek. Ik ben benieuwd naar de tips van Kim! Ik heb me ingeschreven voor mijn eerste marathon en heb ze dus nodig! ;)

Reply

Leave a Comment