LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #22

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 september 2015 2 Comments
hoofdfoto

Een relatief rustig sportweekje voor mij; voor de Dam tot Damloop was ik al verkouden en daarna is dat alleen maar erger geworden. Ook was ik deze week redelijk energieloos, dus het sporten stond op een wat lager pitje dan normaal gesproken.

Woensdag

In de koelkast liggen nog overgebleven rode bietjes van de lunch van dinsdag, dus ik besluit te starten met een smoothie met rode biet, sinaasappel, aardbei, lijnzaad en proteïnepoeder. Als tussendoortje eet ik een wortelmuffin die ik zondag heb gebakken.

Ik heb een lunchafspraak buiten de deur en we gaan eten bij Vinnie’s Deli op de Haarlemmerstraat. Heerlijk lunchtentje waar ik een warme linzensalade met zoete aardappel en hazelnoten eet. Na de lunch fiets ik door naar Wibautstraat waar ik mijn fiets drop om verder te reizen met de metro naar Amsterdam Arena. Ik heb nog een zakelijke afspraak en om 18.00 sta ik buiten om naar een workout georganiseerd door Adidas te gaan. De locatie is een beetje onduidelijk, dus uiteindelijk kom ik 10 minuten te laat aan. We krijgen een looptraining van Bram Som, oud Olympisch Speler en trainer bij Ajax. Afsluitend doen we een korte circuittraining waar battle ropes, medicin ballen, springtouwen en sandbags aan te pas komen. Na afloop staat er een buffet op ons te wachten; ik pas een stukje zalm, vegetarische quiche en een groene salade. Als ik gegeten heb, ga ik er snel vandoor want ik moet zelf nog training geven! Terug naar Wibautstraat met de metro en dan op de fiets naar Sarphatipark.

Als ik om een uurtje of 22.00 thuis ben eet ik nog een handje cashewnoten met cranberries voor ik mijn bed in duik.

WOENSDAG

Donderdag

Als sinds gisteren verheug ik me op bananenpannenkoekjes, dus ik besluit deze op donderdagochtend te maken. Daarbij eet ik wat blauwe bessen. ’s Middags eet ik achter mijn bureau (slechte zaak) een salade met amaranth, zoete aardappel en granaatappel. Tijd geleden dat ik deze heb gemaakt, maar ik zit te smullen!

In de middag eet ik een grapefruit (kan ik echt steeds meer waarderen!) en om 17.00 sta ik buiten om een bootcamp training aan collega’s te geven. We trainen heerlijk en na afloop zie ik allemaal bezwete en blije gezichten, daar doe ik het voor! Ik sjees naar huis, eet twee rijstwafels met pindakaas en banaan en stap in de auto naar Gym3 om zelf te trainen. Onderweg zijn er twee ongelukken gebeurd, dus ik storm 10 minuten te laat binnen. Oeps. De training zelf is heerlijk, mijn eerste goede training deze week (kijk op Instagram voor een leuk filmpje!)! Na afloop komt Iris naar me toe, ze mailde me afgelopen week waar ik precies boks en kwam nu een proeftraining mee doen. Zo leuk! Ook blijf ik nog even hangen om nieuwe plannen met de eigenaar te bespreken, hopelijk komt er een hele leuke samenwerking aan!

Als ik thuis ben om 21.00 heeft mijn vriend een heerlijke pompoensoep met gember gemaakt. Ik eet twee mokken met 1 broodje met roomboter. Na het eten typ ik nog een blog en pak ik mijn tas in.

DONDERDAG

Vrijdag

Vandaag ben ik vrij want ik ga een weekendje naar Schoorl met mijn familie! Ik wilde eigenlijk nog naar yoga gaan, maar ben zo moe dat ik een uurtje langer blijf liggen. Om 9.00 rijd ik weg, ik breng de huissleutel naar een vriendinnetje die voor onze katten gaat zorgen en rijd door naar de nieuwe Cosmo Hairstyling op de Zuidas. Als kennismaking mag ik mijn haar komen laten verven en besluit ik ook gelijk mijn haar te knippen. Ik ga voor donkere lowlights en ben superblij met het resultaat.

Om 12.15 rijd ik weg uit de parkeergarage (hallo €18 voor 2 uur parkeren?) en rijd ik door naar Alkmaar waar ik ga lunchen met mijn familie. Op mijn verzoek eten we bij Echt, een heerlijk biologisch lunchtentje. Ik eet twee spelt zuurdesembroodjes met zoete aardappel, korianderpesto en pinda’s. Te lekker! Daarna  delen we met zijn vieren een plakje chocolade-bietencake. Ook heel erg lekker! We wandelen nog wat rond in Alkmaar en rijden dan door naar Schoorl.

’s Avonds staat er een gezellige gourmet avond op het programma. Ik eet verschillende stukjes vlees, gamba’s, salade caprese, groenten, stokbroodjes met zelfgemaakte kruidenboter en ananas. Als toetje sluiten we af met een kopje thee en chocolade.

vrijdag

Zaterdag

Om half 7 ben ik klaar wakker; we blijven nog even liggen tot 8.00 en dan ga ik uit bed om hard te lopen. Ik eet een krentenbol en sta om kwart over 8 buiten. Wat is het koud, 6 graden maar! Het zonnetje schijnt wel echt heel lekker, dit is voor mij echt perfect hardloop weer. Ik loop richting de duinen, doe daar een rondje en loop weer terug. 8 km op de teller. Als ik thuis ben om 9.00 eet ik Griekse yoghurt met blauwe bessen en zelfgemaakte granola (mijn moeder maakt deze tegenwoordig ook zelf en had een voorraadje meegenomen!). Na het ontbijt zet ik een winactie op Instagram; je kunt de runnersbelt winnen die je op onderstaande foto ziet (meedoen kan nog steeds!)!

’s Middags gaan we mountainbiken in de het bosgebied, maar niet voordat we lunch eten. We eten in het huisje en ik eet drie verse bruine boterhammen met geitenkaas, kipfilet en grillworst. Daarbij wat avocado, komkommer en tomaat en als toetje nog een plakje kwarkbrood. We mountainbiken een pittig parcours van 14 km, de klimmen en dalingen zijn behoorlijk pittig, maar vind het super leuk. Samen met het fietsen naar het parcours toe is de eindstand 20 km. Thuis gekomen gaat er wel weer wat te eten in en eet ik een stroopwafel en nog een krentenbol. De buitenlucht, hardlopen en fietsen maakt hongerig! ’s Avonds gaan we uit eten. Vooraf eet ik een salade met spinazie, dadels, schapenkaas en amandelen. Als hoofdgerecht een zalm met asperges en zeekraal (de friet laat ik staan). Op de kaart staan mini desserts (wat een uitvinding). Ik eet een mini cheesecake en chocolademousse, precies goed! Als ik thuis kom ben ik gesloopt, ben zo moe dat ik om 22.00 lig te knikkebollen op de bank. Tijd voor deze granny om naar bed te gaan.

zaterdag

Een relatief rustig weekje en heerlijk weekend! Hoe was jullie week?

2 Comments

Mink 8 oktober 2015 at 20:57

Hoi Jessica.

Ik heb je vorige week ontmoet bij Bodytime, weet je nog?

Zie ik nou staan dat je zelf ook trainingen geeft in het Westerpark en Sarphati park?

Super Leuke blog heb je in ieder geval :-) !!

Gr Mink

The Trainers

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 oktober 2015 at 21:53

Ik ben je niet vergeten, leuk dat je een berichtje achter laat!

Reply

Leave a Comment