LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #13

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 juli 2015 0 comments
sport en eetdagboek

Afgelopen week was zoals gewoonlijk weer een drukke week op werk, maar had ik gelukkig ’s avonds niet zo heel veel verplichtingen. De week vloog voorbij met lekker veel trainingen en en voorbereidingen voor een nieuw project waar ik mee bezig ben.

Maandag

Een drukke dag vandaag op werk, dus ik sta om 7.00 op. Ik maak een prutje van noten, dadels, havervlokken, kokos, hennepzaad en vanille met daarbij 125 gram aardbeien. Op werk aangekomen, ga ik direct in allerlei meetings en is er lunch verzorgd. Ik eet drie mini (echt mini) broodjes met zalm en geitenkaas. ’s Middags weer alleen maar meetings en ik eet tussen de bedrijven door nog een appel. Als ik thuis kom heeft mijn vriend al gekookt, spaghetti met tomaten-tonijnsaus. Een klein bordje want daarna ga ik een krachttraining doen! We trainen weer lekker zwaar en voldaan kom ik thuis. Ik maak een shake van banaan, hennepzaad, kokos, rauwe cacao en een schep proteïne. Dat ik gedurende de dag iets te weinig heb gegeten, merk ik om 23.00. Mijn maag rommelt! Ik twijfel, maar eet toch nog een handje rauwe amandelen en rozijnen.

sport en eetdagboek

Dinsdag

Vandaag las ik een rustdag in, ook wel eens lekker. Ik ontbijt met een smoothie met ananas, aardbei, havermout en proteïne. Op werk staan er weer veel te veel traktaties van collega’s en ik zwicht voor een kokosmakroon. Die heb ik in geen tijden gegeten en vind hem te lekker! Lunch heb ik gelukkig zelf meegenomen en ik geniet van courgettenoedels op Thaise wijze (recept volgt nog!). Tussendoor nog twee speltrijstwafels met hummus en avocado. ’s Middags komt Bolletje nog een leuk pakket afleveren met hun nieuwe granenvariaties; spelt en spelt, haver, rogge. Daarbij zitten allemaal hartige belegjes, ben benieuwd want zelf eet ik beschuit alleen met hagelslag. Als ik al beschuit eet want de laatste keer kan ik me niet eens herinneren. Uiteindelijk ga ik veel te laat weg op kantoor en ben ik pas half 8 thuis. Ik maak spinazie-feta burgers en eet er uiteindelijk twee, veel te veel want lig daarna met een volle maag op de bank.

sport en eetdagboek

Woensdag

Mijn vriend kwam gisteren heel laat thuis waardoor ik erg onrustig en bij elkaar denk ik 4 uur heb geslapen. Als mijn wekker om 6.15 gaat, heb ik de neiging om te blijven liggen, maar aangezien ik heb afgesproken om met een vriendinnetje te gaan trainen, stap ik toch uit bed. Ik eet twee speltrijstwafels met pindakaas en stap op de fiets. De training gaat slecht, heel slecht. Ik word onwijs misselijk en licht in mijn hoofd, zal met de vermoeidheid te maken hebben. Ik had gehoopt dat ik een voldaan gevoel na de training zou hebben, maar dat valt tegen. Op kantoor drink ik een smoothie met banaan, havermout, cacao, hennepzaad en proteïne. Gelukkig heb ik vandaag maar een half dagje; ik werk tot 12.00. Thuis gekomen maak ik een watermeloen pizza die ik fotografeer voor de blog. Erbij eet ik nog 1 sneetje roggebrood met rozijnen en roomboter. We vertrekken naar Dordrecht voor een privé aangelegenheid waar ik een aardbeientaartje en 2 bitterballen eet. ’s Avonds eten we mee met het gezelschap en eten we frietjes met salade en gehaktballetjes. Ik weet wat ik vorige week heb gezegd (minder lekkere dingen snacken), maar ben nu alweer rijkelijk gefaald voor mijn gevoel. Dit moet beter!

sport en eetdagboek

Donderdag

Ik start de dag met een groene smoothie met spinazie, banaan en ananas. Als tussendoortje eet ik een havermoutreep. De lunch gaat erg rommelig en ik eet achter mijn bureau, doe ik liever niet, maar het kwam zo uit. Ik heb een salade mee gebracht met quinoa, courgette, rucola, zongedroogde tomaatjes, olijven en feta. ’s Middags eet ik nog een watermeloen pizza en twee rijstwafels met pindakaas. Best veel maar om 19.00 ga ik een kickbokstraining doen en dan wil ik wel een goede bodem hebben. Niks is zo vervelend als sporten met een knorrende maag, helemaal niet als het een intensieve training is. De training duurt tot 20.00 en als ik om half 9 thuis kom is mijn vriend al zo lief geweest om te koken; groenten uit de oven met speltcouscous en gegrilde kip. Na het eten gaan we nog snel even naar buiten om foto’s van mijn nieuwe ab wheel maken, en test ik hem natuurlijk nog even uit.

ab wheel

Morgen start mijn trainingschema voor de Dam tot Damloop, ik hoop dat het me gaat lukken om te combineren met de andere trainingen en het project waar ik mee bezig ben. Deze week werk ik maar 4 dagen want vertrek vrijdag voor een weekje naar Frankrijk met familie. Erg veel zin in en de hardloopschoenen gaan zeker mee.

Leave a Comment