LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #12

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 juli 2015 4 Comments
Eet en sportdagboek

Wauw, wat een fantastisch weer was het afgelopen week. Altijd grappig wat er gebeurt in Nederland, we zeuren altijd dat het mooi weer moet worden en als het dan een keer mooi weer is, dan is het weer te warm. Ik vond het deze week ook warm, maar vond het wel fijne warmte. En ondanks dat ik gewoon moest werken, heb ik een heerlijke week gehad. Geprobeerd zoveel mogelijk ´s ochtends te sporten en ´s avonds lekker genieten van leuke dingen en het lekkere weer.

Dinsdag

Ondanks de zware krachttraining van maandag heb ik bedacht ik dat ik dinsdagochtend ga hardlopen. Ik moet een nieuw paspoort aanvragen en lijkt me efficiënt om dit te combineren met het hardlopen. Dat is het ook, behalve dat ik na 3,5km (aankomst gemeentehuis) gesloopt bent. De zware squats van gisteravond zitten er toch wat dieper in dan ik had gedacht en dan moet ik nog terug. Op mijn tandvlees loop ik de laatste 2 km naar huis, maar, ik ben wel gegaan! Als ik thuis kom eet ik een lekker kickstart ontbijtje van Rens Kroes met noten, havervlokken, dadels, kokos en vanille. Daarbij blauwe bessen. Halverwege de ochtend eet ik de rest van het bakje blauwe bessen op en drink ik nog een proteïne shake; mijn favoriet de laatste tijd met banaan, havermout, kokosrasp, hennepzaad en cacao. Ik vergeet dat ik een lunch afspraak heb, dus mijn zelf meegebrachte lunch laat ik in de koelkast staan voor woensdag. Er zijn lekkere broodjes en ik eet er eentje met geitenkaas en honing en eentje met rauwe ham en roomkaas. Om half 4 fiets ik samen met een collega richting Duivendrecht waar we een kookworkshop hebben bij de Kookfabriek. We starten met een Gin Tonic (mijn favo drankje momenteel!), daarna een zomerse salade met boontjes, haricots verts en wilde perzik. Als hoofdgerecht maken we een steak met gegrilde sla van een Big Green Egg, daarbij een stukje aardappel met kruidenboter. Ik eet ongeveer de helft van mijn bord leeg. Het toetje kan ik niet weerstaan; een chocolade cakeje waarvan de binnenkant nog zacht is, yum. Ook de Tony’s met Zeezout en caramel laat ik niet aan me voorbij gaan. Gelukkig mag ik ook weer 11 km naar huis fietsen en verzacht dat de hoeveelheid eten een beetje (totaal 22km gefietst).

Woensdag

De bootcamp die ik normaal gesproken zelf geef, gaat niet door, dus ik besluit zelf te trainen. De wekker staat om 6.15 waarna ik met moeite een rijstwafel met pindakaas op eet. Ik heb eigenlijk geen trek, maar als ik circuittraining ga doen kan ik niet niks eten. Uiteindelijk wordt de circuittraining binnen een bootcamp buiten omdat het al zulk prachtig weer is. Thuis maak ik snel mijn proteïne shake die dinsdag ook dronk en neem die mee naar werk. Ook eet ik op werk nog twee sneetjes roggebrood met rozijnen en roomboter. De lunch van gisteren smaakt me voortreffelijk; ik maakte weer eens de kikkererwten uit de oven met spinazie, tomaatjes, feta en avocado. ’s Middags drink ik nog een juice van wortel, appel, granaatappel en peper. Te lekker, ik zal het recept heel snel delen! Als ik thuis kom heb ik heel erg zin in iets verfrissends, dus ik eet een halve komkommer. Door de warmte helemaal geen zin om te koken, maar uiteindelijk ga ik toch samen met mijn vriend in de keuken staan voor een courgettelasagne en die zo goed gelukt is dat ik zit te smullen! Na het eten lopen we nog even naar het Westerpark voor een ijsje, ik neem een bakje met passievrucht en witte chocolade ijs. Mijn eerste ijsje van het jaar!

Donderdag

Eindelijk een rustdag, dat was ook wel nodig na 5 dagen sporten. Ik sta evengoed vroeg op omdat ik een drukke dag en weer een borrel heb. Weer de smoothie van voorgaande dagen. Halverwege de ochtend een halve ananas, zo zo lekker! Ook heb ik een fles water met munt en citroen gemaakt en daar blijf ik maar van drinken. De airco is kapot op werk dus dat is geen pretje. ’s Middags eet ik een restantje courgettelasagne van gisteren. Ook koud is hij een groot succes en menig collega zit verlekkerd naar mijn bakje te kijken. Omdat het zo warm is, gaan collega’s ijsjes halen. Ik zwicht bijna voor het Oreo ijsje (een soort magnum), maar ik ben heel trots dat ik uiteindelijk kies voor een klein yoghurtijsje. Heel erg lekker! Om 16.00 stap ik weer op de fiets voor een event, dit keer naar Baut Zuid bij Olympisch Stadion. Tijdens de borrel komen er erg goede happen voorbij; ik eet een mini hamburger, een bruschetta met zalmtartaar, een bruschetta met mozzarella en tomaat en een stukje tonijn steak met rauwe groenten. Het toetje; een yoghurtje met aardbeien en rabarber sla ik niet over. Ik houd het bij 1 glas wijn en heel veel water. Rond een uurtje of half 10 ga ik naar huis en fiets ik bij elkaar dus weer ruim 16km. Thuisgekomen zwicht ik toch nog voor een stukje Tony’s die in de goodiebag van dinsdag zat.

Jullie zien het, ik had moeite deze week om lekkere dingen te laten staan. Zaterdag had ik een bbq met vrienden en ook daar heb ik veel te veel marshmallows gegeten. Met het mooie weer blijft het altijd wat lastig vind ik. Ondanks dat ik veel salades en fruit eet, komen er ook veel lekkere hapjes en drankjes voorbij. Maar ik heb mezelf weer even streng toegesproken, we gaan deze week weer vol goede moed aan de slag!

4 Comments

Fie 6 juli 2015 at 18:09

Ik vind het al straf dat je met zo een weer nog kan sporten! Veel succes tijdens een nieuwe week!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 juli 2015 at 23:08

Gewoon een knop om en lekker in de ochtend gaan, dan is het echt goed te doen! Jij ook een fijne week gewenst. :)

Reply
Gabrielle 6 juli 2015 at 16:55

Nieuwe week, nieuwe kansen… Maar die marshmallows waren wel heeuul erg lekker hè :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 juli 2015 at 23:08

Hahah precies! En de marshmallows had ik niet willen missen :)

Reply

Leave a Comment