LovePersoonlijk

Sport & eetdagboek #35

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 januari 2016 2 Comments
sport en eetdagboek

Dit dagboekje komt iets later online dan jullie gewend zijn omdat ik dit weekend veel moest werken daardoor weinig tijd had om mijn dagboekje in elkaar te draaien. Vandaag ben ik vrij, maar ook veel afspraken dus alles even tussen de bedrijven door. Maar dat lezen jullie volgende week, want eerst gaan we terug blikken op deze week! De eerste normale week in januari, waarin ik weer normaal at, maar de week wel eindigde met een borrel en een hardloopwedstrijd.

Vrijdag

Ik heb mijn wekker om 7.00 gezet om te gaan hardlopen, maar als de wekker gaat heb ik echt geen zin. Uiteindelijk sta ik om 8.00 naast mijn bed, zie ik het opkomende zonnetje en baal ik dat ik niet ben gaan hardlopen. Ik besluit dus alsnog mijn hardloopschoenen aan te trekken en loop een klein rondje van bijna 6km. Hierdoor ben ik later op kantoor dan gepland, maar ik wel blij dat ik ben gegaan! Op kantoor eet ik een bakje kwark met granola en granaatappelpitjes. Het is nog steeds super druk, dus ben de hele dag druk in de weer. Om 12.00 moet ik naar een afspraak, dus ik gris uit de kantine een boterham met geitenkaas mee. Veel te weinig natuurlijk dus als mijn afspraak om 14.00 klaar is, rijd ik langs de Bagels & Beans om nog een bagel met kip en avocado te halen. Oh ja, ik heb nieuwe sneakers waar ik mega blij mee ben: Nike Air Max 90.

De rest van de middag zit ik ook in afspraken en eet ik tussen de bedrijven door 1,5 rijstwafel met chiafruit en h├╝ttekase. De andere helft sta ik af aan een collega, omdat ze heel benieuwd is naar deze combinatie en de rijstwafels op zijn. Om 18.00 sluit ik mijn computer af en ga ik samen met collega’s naar Pllek voor een nieuwjaarsborrel van kantoor. Ik drink 1,5 glas wij en mijn avondeten bestaat uit broodjes met aioli, charcuterie, wildzwijnkroketjes en gemengde noten. Als ik om 23.00 thuis ben duik ik eigenlijk direct mijn bed in.

VRIJDAG

Zaterdag

Om 8.45 sta ik naast mijn bed, we hebben weinig eten in huis omdat de koelkast kapot is (dinsdag komt er een nieuwe via de woningbouwvereniging) dus ik ga voor 3 vezelrijke crackers met pindakaas. Daarna ga ik een uurtje crossfitten waar ik kapot ga op weighted planks, strict pull-ups, kettlebell swings, roeien, toes to bar en 1km rennen. Als ik thuis kom eet ik een bakje kwark met granola. En dan moet ik echt snel boodschappen gaan doen.

In de middag komt er een leuk pakketje binnen; de Garmin Vivosmart HR, de nieuwste activitytracker van Garmin. Ik moet er nog een beetje induiken hoe hij werkt, maar ik hoop daar snel meer over te kunnen vertellen. In de middag eet ik nog een bruine triangel met buffelmozzarella, tomaat, pesto en rucola. En ’s avonds eten we de welbekende spinazie-fetaburgers. De rest van de avond doe ik rustig aan en ga ik op tijd naar bed, want zondag staat de wekker vroeg voor Egmond!

sport en eetdagboek

Zondag

Om 7.45 gaat de wekker, veel te vroeg voor de zondag en het duurt even voor ik wakker ben. Ik ontbijt met havermout met banaan, kaneel, kurkuma en een beetje rood fruit. Ook drink ik een kop thee en zet ik mijn tas klaar die ik meeneem naar Egmond. Een plak bananenbrood voor de wedstrijd, een appel voor na de wedstrijd, een thermosbeker thee, een flesje water en een droge trui. Om kwart voor 9 rijd ik naar een vriendinnetje vanwaar we samen doorrijden naar Heiloo. Daar zetten we de auto neer en gaan we met de pendelbus naar Egmond. Heel eerlijk: ik vind dit wel een beetje een gedoe voor een wedstrijd, maar goed ik heb al zoveel verhalen gehoord over Egmond dat het vast de moeite waard is!

Om 10.29 starten we in het Business vak en nadat we de jassen hebben afgeleverd, naar het startvak zijn gedribbeld, een Dixie hebben bezocht, een foto nemen gaat het startschot al ineens. Gelukkig maar, want het is behoorlijk koud met die harde wind. Ik bereid met op het ergste voor want op het strand hebben we vol wind tegen. De eerste paar kilometer gaan op een lekker tempo en bij ongeveer 3 kilometer gaan we strand op. De eerste kilometer gaat me nog goed af, maar man, wat een wind. De tweede kilometer vind ik heel zwaar, ik wil achter iemand blijven hangen voor de wind, maar niemand loopt een lekker tempo naar mijn zin. Het is gewoon vol beuken tegen de wind in. Bij de derde kilometer gaan we het strand weer af, maar iedereen gaat lopend de duin op. Niet dat ik er op had willen sprinten, maar lopen vind ik wel het andere uiterste. Elke keer als ik een gaatje zie probeer ik er tussendoor te komen, maar het schiet niet op. Als we eindelijk boven zijn, duikel ik zo snel mogelijk weer naar beneden om daarna in de duinen weer een lekker tempo te vinden. De laatste paar kilometers zijn geen makkie met de heuvels, maar wel heel erg leuk. Op het einde nog een vals plat klimmetje en dan is de finish alweer in zicht. De laatste kilometer loop ik in 4.45, ik had dus nog wel wat energie over. Eindtijd: 59.50. Gewoon een prima tijd, vooral veel tijd verloren toen we van het strand af kwamen, maar daar is nu niks meer aan te doen. Ik wacht op mijn vriendinnetje en we gaan snel naar de jassen, de pendelbus kom gelukkig ook alweer snel en voor we het weten zitten we in de auto.

In de auto eet ik een appel en we fantaseren over de lekkere (warme) lunch die we gaan maken. Als ik thuis kom maak ik van de zoete aardappel, wortel en pompoen die ik nog heb liggen een flinke pan soep. Ondertussen douche ik, en ik lunch samen met mijn vriend met twee kommen soep, een boterham met hummus en een boterham met geitenkaas. Na het eten ga ik even op de bank liggen voor een kleine powernap, want ik ben gesloopt. Dit weekend ben ik alleen maar aan het vliegen en in combinatie met de drukte op mijn werk is het een beetje veel. Einde middag geef ik nog een personal training en ik ben blij als ik om 6 uur weer thuis ben. Ik heb alweer trek, dus eet een rijstwafel met pindakaas en daarna begin ik al snel aan het eten. We eten overheerlijk met de gierst salade met gegrilde courgette, buffemozzarella, gedroogde tomaatjes en rauwe ham. Na het eten heb ik nog steeds een onverzadigd gevoel, ken je dat? Ik lijk wel een bodemloze put vandaag. Ik heb vooral zin in iets lekkers en na veel wikken en wegen loop ik toch nog naar de supermarkt om chocolademelk en slagroom te halen die ik thuis warm op drink. Daarna moet ik helaas nog een paar uurtjes werken. Als ik klaar ben, strijk ik op de bank neer met een glas Spa Rood, 6 kaaskoekjes (ja, nog meer eten) en twee afleveringen van The Americans.

sport en eetdagboek

Tot volgende week!

2 Comments

Joyce 12 januari 2016 at 05:37

Poeh ja Egmond was zwaar he? Ik heb de halve gerend inclusief diezelfde wind maar dan 7 km strand en ook nog regen. Ik was gesloopt!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 januari 2016 at 21:34

Wat goed van je! Ik snap dat je gesloopt was, maar daarna waarschijnlijk wel een extra lekker gevoel!

Reply

Leave a Comment