Broodjes, Wraps & OmeletLunchRecepten

Spinazie omelet met zalm en avocado

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 maart 2016 0 comments
spinazie omelet

Tegenwoordig probeer ik er echt goed op te letten dat ik voldoende eiwitten eet na een zware training. Vaak resulteert dat dan in iets met ei of kwark. Vooral in het weekend ga ik vaak aan de slag met een lekkere omelet – een tijd lang was deze spinazie speltpannenkoek favoriet – en nu ligt al een paar weken achter elkaar een spinazie omelet met zalm en avocado op mijn bord. Een echt recept mag je het niet noemen, maar goed, ook simpele recepten kunnen heel lekker zijn!

Voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • 50 gram spinazie
  • handje verse bieslook
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1/4 avocado
  • paar plakjes komkommer
  • versgemalen peper

Verhit een beetje kokosolie in een pannetje en wok hierin de spinazie gaar. Doe de eieren in een kommetje, knip hierboven de bieslook fijn en draai er wat peper in. Kluts de eieren nu en giet vervolgens over de gewokte spinazie. Doe een deksel op de pan en laat de omelet gaar worden.

Beleg de omelet met gerookte zalm, avocado en komkommer en klap dicht. Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 412 calorieën
26,5 gram eiwit – 2,1 gram koolhydraten – 32 gram vetten

image_print

Leave a Comment