Broodjes, Wraps & OmeletDinerEatReceptenVlees

Spinazie-feta burger

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 oktober 2014 10 Comments
feta burger

Ik heb weer een te lekker hamburger recept voor jullie! Dit keer een burger van gehakt, spinazie en feta en om de boel een beetje op te spicen met rode peper.

Met dit recept maak je 6 gemiddelde hamburgers (perfect om een deel in te vriezen!)

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gram verse spinazie
  • 50 gram havermout
  • 100 gram feta
  • (volkoren) pitabroodjes
  • rucola
  • hummus *
  • 1 tomaat

* Hummus kun je heel makkelijk zelf maken met dit recept! 

Snijd de knoflook en rode peper fijn (als je van pittig houdt, laat de helft van de pitjes dan zitten) en verbrokkel de feta. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, rode peper, spinazie (verwijder grote stelen), havermout, feta en peper & zout. Maak hier 6 gelijke burgers van en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Dit is essentieel anders vallen je burgers uit elkaar in de pan.

Bak ze daarna in een grillpan zonder olie tot ze gaar zijn. Bak de pitabroodjes af in de oven en beleg met hummus, rucola, tomaat en de burger.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per burger: 216 calorieën
13,6 gram eiwitten – 6,8 gram koolhydraten – 16,2 gram vet

Voedingswaarden één burger met pitabroodje, 25 gram hummus, tomaat en rucola: 497 calorieën
25 gram eiwitten – 49 gram koolhydraten – 22 gram vet

feta burger

feta burger

image_print

10 Comments

Inge 22 mei 2016 at 22:19

Mis ik iets in het recept? Want het is gewoonweg onmogelijk om 150 gram spinazie te mengen in het gehakt. Ik ben er zo vreselijk druk mee geweest, dat ik vergat om er zout en peper bij te doen. En dan nog is de helft er maar in gekomen. Heb je een trucje? Laat je het eerst slinken of snijd je het klein? De smaak was -ondanks het gebrek aan zout en peper- verrukkelijk! Echt super.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 22 mei 2016 at 22:35

Heel veel geduld hebben en heel goed kneden. Klein snijden en steeltjes verwijderen helpt ook! Moet heel eerlijk zeggen dat het mij de ene keer ook beter lukt dan de andere keer :)

Reply
Sport en eetdagboek #13 - Eat.Run.Love. 17 juli 2015 at 12:16

[…] eens herinneren. Uiteindelijk ga ik veel te laat weg op kantoor en ben ik pas half 8 thuis. Ik maak spinazie-feta burgers en eet er uiteindelijk twee, veel te veel want lig daarna met een volle maag op de […]

Reply
merle 14 oktober 2014 at 19:19

Ze liggen nu in de pan, ruikt al heerlijk! ;-) Alleen hetzelfde probleem, ze vallen uit elkaar. Ben bang dat ik ze niet lang genoeg heb laten opstijven. Het aantal minuten is weggevallen in de tekst, kun je aangeven hoe lang jij ze hebt laten liggen totdat ze stevig genoeg waren om te bakken? :-)

Reply
Jessica
Jessica 14 oktober 2014 at 19:34

Oh dat is dom… 20 minuten! Ga het gelijk aanpassen! Hopelijk smaken ze wel goed! Ze liggen bij ons nu ook weer in de pan :)

Reply
merle 15 oktober 2014 at 19:13

Superlekker! :-)

Reply
Anne 1 oktober 2014 at 21:36

Wow… Deze zijn LEKKER! Heb ze meteen gemaakt en zit heerlijk te smullen!!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 oktober 2014 at 22:57

Yes, wat fijn om te horen Anne! Ik vind ze zelf ook een groot succes, nu alweer zin in :)

Reply
Ester 1 oktober 2014 at 12:37

Ik ben al snel overtuigd als een recept spinazie en kaas heeft ;-) Ziet er goed uit!

Reply
Mirne 1 oktober 2014 at 10:22

Dit lijkt me echt heel erg lekker!

Reply

Leave a Comment