DinerPastaReceptenVegetarisch

Spaghetti met venkel en courgette

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 juli 2016 1 Comment
spaghetti met venkel en courgette

In de Ardennen een paar weken geleden maakte kok Herre op de eerste avond een overheerlijke pasta met venkel en courgette. Uiteraard moest ik hem het recept ontfutselen om het zelf te maken en dat heb ik dan ook snel daarna gedaan. Als je net als ik van pasta én van venkel houdt dan is dit een topper. Heerlijk fris en licht van smaak en daarmee perfect voor de zomer. Ik serveerde er nu een gambaspies bij, maar een stukje zalm of andere wisvis is ook heerlijk!

Voor 3 personen:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 1 venkel
  • 300 gram courgette
  • 4 tenen knoflook
  • sap en rasp 1 citroen
  • 8 takjes verse dille
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml kookroom
  • 300 gram gamba’s
  • snuf chili
  • verse peterselie
  • 3 el olijfolie

Maak eerst een marinade van 2 el olijfolie, 3 fijngesneden teentjes knoflook, gehakte peterselie en de chilipoeder. Meng de gamba’s met de marinade en zet apart.

Breng een pan met water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de venkel, courgette en laatste teen knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak hierin de knoflook en venkel. Voeg na een minuut of vijf de courgette toe en bak nog 5 minuten tot de groenten lekker zacht begint te worden. Blus af met de witte wijn en laat de groenten sudderen tot de wijn is opgenomen. Roer dan de kookroom, het citroensap en -rasp en de dille er doorheen en laat nog even door sudderen.

Doe de gamba’s op een stokje en gril aan beiden kanten een paar minuten tot ze roze zien.

Serveer de pasta met een gambaspiesje. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 505 calorieën
34 gram eiwit – 62,4 gram koolhydraten – 9,4 gram vet

spaghetti met venkel en courgette

spaghetti met venkel en courgette

image_print

1 Comment

Couscoussalade met venkel, sinaasappel en kabeljauw - Eat.Run.Love. 1 september 2016 at 07:00

[…] vind je wellicht ook lekker: – Spaghetti met venkel en courgette – Zalm met zoete aardappel en venkel – Kabeljauw uit de oven – Risotto met venkel […]

Reply

Leave a Comment