DinerEatPastaReceptenVis

Spaghetti met tomaten-tonijnsaus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 januari 2015 1 Comment
pasta tonijn tomaat

Momenteel staat deze spaghetti met tomaten-tonijnsaus bovenaan ons favorietenlijstje. Na een training – maar eigenlijk altijd – is deze pasta erg geschikt aangezien hij veel eiwitten bevat. Kies daarnaast voor volkoren spaghetti zodat je langer een vol gevoel hebt. De tomatensaus maak je voor deze pasta zelf, wanneer je niet zoveel tijd hebt of snel klaar wilt zijn, kun je deze al een dag van tevoren klaar maken (bijvoorbeeld wanneer je dan aan het koken bent).

De spaghetti met tomaten-tonijnsaus is voor 4 personen.

Voor de tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 steranijs

Voor de spaghetti:

  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • sap van 1 citroen
  • handvol verse of 1 el gedroogde peterselie
  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Start met het maken van de tomatensaus, dit kan ook al een dag van tevoren. Snijd de ui, 1 teen knoflook, wortel en bleekselderij in grove stukken en breng samen met de gepelde tomaten, oregano, steranijs en peper en zout aan de kook. Laat 25 minuten koken. Verwijder de steranijs uit de tomaten en pureer daarna tot een gladde saus.

Zet water op voor de pasta en bereid deze volgens de verpakking. Ik proef tussendoor altijd even dus houd geen vaste kooktijd aan.

Giet de olijfolie van de anjovisfilet in een wokpan en verhit deze. Snijd de ansjovis fijn, pers de twee tenen knoflook uit, snijd de rode peper (verwijder de pitjes als je niet van te pittig houdt) in kleine stukjes. Bak dit samen met de kappertjes op laag vuur en laat de ansjovisfilet smelten. Voeg na een minuut of 10 de olijven, peterselie en sap van de citroen toe en laat nog even sudderen. Schenk de tomatensaus erbij en meng ook de stukjes tonijn door de saus. Voeg als laatste de spaghetti toe en meng de saus goed met de pasta. Serveer met wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 421,5 calorieën
36,5 gram eiwit – 45,2 gram koolhydraten – 8,9 gram vet 

pasta tonijn tomaat

image_print

1 Comment

Sport en eetdagboek #13 - Eat.Run.Love. 13 juli 2015 at 07:02

[…] en ik eet tussen de bedrijven door nog een appel. Als ik thuis kom heeft mijn vriend al gekookt, spaghetti met tomaten-tonijnsaus. Een klein bordje want daarna ga ik een krachttraining doen! We trainen weer lekker zwaar en […]

Reply

Leave a Comment