DinerPastaRecepten

Spaghetti met rucolapesto

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 november 2015 2 Comments
Spaghetti met rucolapesto

Dit recept at ik laatst bij een vriendinnetje, en dat was zo lekker dat ik het wel zelf moest namaken! Een heerlijke comfortmaaltijd voor als je zin hebt in een lekkere pasta. Ik heb hier gebruik gemaakt van zelf gedroogde tomaatjes uit de oven dus hier moet je wel even tijd voor uittrekken. Als je daar geen tijd voor of zin in hebt, kun je natuurlijk ook zongedroogde tomaatjes uit pot gebruiken, maar ik kan je vertellen dat zelf drogen veel lekkerder is!

Voor 3 personen:

  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 100 gr rucola
  • 100 gr cashewnoten
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 5 teentjes knoflook
  • (basilicum) olie
  • 1,5 citroen
  • 300 gr cherrytomaatjes
  • 1 tl tijm
  • 6 kippenvleugeltjes (of kippendij als je niet van kluiven houdt)

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Bestrooi met peper, zout en knijp er één teen knoflook boven uit. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Zet 2 uur in de oven.

Marineer de kippenvleugeltjes met het sap van 1 citroen, een eetlepel olijfolie, een theelepel tijm en 2 tenen knoflook in een ovenschaal. Als de tomaatjes klaar zijn, verwarm je de oven op 180 graden en zet je de kippenvleugeltjes voor 25 minuten in de oven. Zet daarna de grill aan en rooster ze nog 5 minuten.

Kook ondertussen water voor de spaghetti en kook die beetgaar.

Doe de rucola, overige 2 tenen knoflook, cashewnoten en sap van 1/2 citroen in een keukenmachine en pulseer tot de rucola fijn gemalen is. Voeg een scheut basilicum olie toe en meng tot een gladde pesto. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Voeg als laatste de cashewnoten toe en pulseer kort zodat deze nog enigzins grof gemalen blijven.

Meng de rucolapesto door de spaghetti en warm eventueel nog kort op. Serveer met de tomaatjes en de kippenvleugeltjes.

Eet smakelijk!

Spaghetti met rucolapesto

Spaghetti met rucolapesto

image_print

2 Comments

Froukelien 15 november 2015 at 17:36

Hmmm, klinkt heerlijk!

Reply
Esmée 15 november 2015 at 08:49

Ziet er heerlijk uit!

Reply

Leave a Comment