DinerPastaReceptenVlees

Spaghetti bolognese

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 december 2016 1 Comment
Spaghetti bolognese

Wanneer het in de winter koud is, is niet zo lekker als thuiskomen na een lange dag en een maaltje dat al op je staat te wachten. Pasta’s, stoofpotjes, soep; ik ben er allemaal even fan van in de winter. Het liefst de dag ervoor al gemaakt zodat de smaken extra goed tot zijn recht komen. Afgelopen week was het weer zo ver, ik kwam na een lange vermoeiende dag thuis en toen stond er een bordje dampende spaghetti bolognese te wachten. Die ook nog eens voortreffelijk smaakte. Je kunt mij niet gelukkiger maken. Dit recept van mijn moeder zweeft al behoorlijk lange tijd in de familie en zat vorig jaar al te twijfelen of ik het online zou zetten. Ik vond het destijds niet “gezond” genoeg omdat er rode wijn en spek in zit, maar nu kan ik alleen maar denken aan hoe lekker ik deze spaghetti bolognese is en hoe graag ik deze met jullie wil delen. Ik kauw nu eenmaal niet elke dag op een blaadje sla en ben dol op dit soort pasta’s. Het lekkerste is als je deze spaghetti bolognese al een dag eerder of vroeg in de ochtend maakt, zo komen de smaken het beste tot zijn recht.

Spaghetti bolognese; 4 personen: 
  • 250 gram gehakt
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram winterwortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 1 el oregano
  • 250 gram spaghetti

Bak het gehakt en de spek zo’n vijf minuten tot deze gaat verkleuren en het vet vrijkomt. Rasp de wortel, snijd de ui en knoflook fijn en schep de groenten bij het vlees. Voeg ook de tomatenpuree en oregano toe en laat nog een paar minuten bakken. Schenk de wijn bij het vlees en de groenten laat vijf minuten sudderen. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat minimaal 15 minuten zachtjes koken, maar hoe langer hoe beter!

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer samen met wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon (zonder kaas): 651,4 calorieën
31,4 gr eiwit – 56,2 gr koolhydraten – 27,3 gr vet

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

image_print

1 Comment

Marjolijn 5 januari 2017 at 11:23

Lekker, en zo ongezond is het helemaal niet? Zeker niet als je dit eet met volkoren spaghetti en wat rauwkostsalade.
Dit recept lijkt heel erg op de mijne trouwens! Alleen stoof ik dit minstens een uurtje en doe ik er naast de winterpeen en ui, bleekselderij erdoor. Onder het mom van: lekker veel groente :-)

Groetjes,
Marjolijn.

Reply

Leave a Comment