ReceptenSoepVegetarisch

Soep met aubergine en paprika

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 oktober 2017 1 Comment
Soep met aubergine en paprika

Een tijdje geleden ging ik samen met mijn vriend en zwager fietsen ter voorbereiding van de triathlon. Bij thuiskomst had mijn schoonzusje super lekkere soep met aubergine en paprika gemaakt. Welke er destijds goed in ging. Ik vroeg uiteraard het recept en maakte hem thuis nog een keer en smaakte ook zonder een training van drie uur net zo goed! De combinatie van groenten vind ik verrassend, maar het past super goed bij elkaar. En de soep wordt super glad en dik en als je hem goed pureert. Lekker als lunch Γ©n als avond eten met een vers stuk focaccia.

Soep met aubergine en paprika

Voor 4 personen:

  • 3 aubergines
  • 3 paprika’s (rood, geel, groen)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • 1 tl mosterd
  • Snufje chili
  • 2 bouillonblokjes

Schil een dikke plak van alle aubergines. Snijd deze in blokjes en houd even apart.

Snijd de rest van de aubergine, alle paprika’s, de ui en knoflook in grove stukken en doe in een pan. Giet er 1 liter kokend water op, doe de bouillonblokjes, rozemarijn, basilicum, snufje chili en mosterd bij de soep en laat 30 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine gaar en knapperig.

Pureer de soep glad, breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en serveer met de blokjes aubergine en vers brood.

Eet smakelijk!

Soep met aubergine en paprika

image_print

1 Comment

Sandra 11 oktober 2017 at 15:27

Hm, ziet er goed uit! Nu het kouder wordt is een soepje toch zo lekker!

Reply

Leave a Comment