Hotspots & Travel

SNCKBR || Amsterdam

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 september 2017 0 comments
SNCKBR amsterdam

De naam SNCKBR doet vermoeden dat je een snackbar binnenstapt. Laat je niet teleurstellen als je ’s nachts na het stappen zin hebt in een ongezonde vette hap, maar laat je verrassen als je zin hebt om gezond te zondigen. De drie mannen Melle, Marco en Allon hebben de traditionele cafetaria een bewuste en biologische draai gegeven. Je kunt dus comfortfood verwachten, maar wel in een gezond jasje.

SNCKBR is één van de eerste restaurants waar ik zie dat ook de voedingswaarden op de menukaart staan. Overigens staan ze er niet exact op, maar in een range. Niet om je de les te lezen, maar wel zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en je ook beseft wat je eet. Zo kun je gaan voor een tonijnsandwicht tussen de 250-500 calorieën of de SNCKBR kipsalon die tussen de 500-750 calorieën bevat. Ook staat er elke dag een een not so guilty pleasure op het menu.

SNCKBR amsterdam SNCKBR amsterdam

Vegan sunday

Elke eerste zondag van de maand organiseert SNCKBR Vegan Sunday, waar een driegangen veganistisch menu wordt geserveerd voor €27,50. En daar was ik afgelopen zondag met een vriendinnetje op uitnodiging. In het kader van mijn ontdekkingstoch in de wereld van plantaardig eten was ik dus erg nieuwsgierig wat er op het menu zou staan en of ik nog wat inspiratie op zou doen!

Vooraf aten we een Tom kha kai soepje met paddestoelen. Een pittig, maar super lekker soepje. Ik ben dan ook erg fan van Tom kha kai soep :) Het hoofdgerecht was gepofte aubergine met tahini, kikkererwten, pompoen, granaatappel en kiemscheuten. Ik ben normaal gesproken niet super fan van aubergine, ik kan de structuur niet zo heel goed aan geloof ik. Maar de manier hoe het was klaar gemaakt was wel erg lekker. Uiteindelijk heb ik overigens wel wat aubergine laten liggen. Uiteraard was er nog wat ruimte voor het grand dessert; een brownie met kokosbloesemkaramelsaus, hangop met rabarber en kokoscreme met appel. En wow, die brownie. Die was echt heaven. Echt super lekker. Ik ga eens kijken of ik het recept kan lospeuteren, want deze moet echt iedereen proeven!

SNCKBR amsterdam SNCKBR amsterdam

Elke maand serveert SNCKBR een ander vegan menu, dus waarschijnlijk staan er op de eerstvolgende zondag 1 oktober andere gerechten op het menu. Ik ben oprecht verrast door het lekkere menu en wil zeker nog een keer terug om van de reguliere kaart het een en ander te proberen!

SNCKBR heeft inmiddels drie locaties, twee in Amsterdam en één in Eindhoven.

SNCKBR West
Kinkerstraat 106, Amsterdam

SNCKBR de Pijp
Van Woustraat 36, Amsterdam

SNCKBR Eindhoven
Willemstraat 1D, Eindhoven

Website

SNCKBR amsterdam

Foto’s interieur via SNCKBR

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment