EatHartige tussendoortjesRecepten

Geroosterde kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 februari 2014 2 Comments
DSC01178_bewerkt
Een tijdje geleden kwam ik op een Amerikaanse website een recept tegen voor pittig geroosterde kikkererwten. Ideaal als vervanger van borrelnootjes of chips. Ondanks dat ik niet vaak behoefte heb aan hartige snacks, was ik hier wel heel benieuwd naar. Ik vind kikkererwten namelijk ontzettend lekker en ben ’s avonds na het sporten soms zoekende naar wat ik moet eten, dit zou dan perfect zijn omdat kikkererwten ook boordevol vezels en vitaminen zitten. 
Met wat aanpassingen naar de Nederlandse maatstaven is deze snack heel makkelijk om te maken, wellicht wat veel voor รฉรฉn portie maar dan bewaar je wat in een vershoudbakje. 
– 1 blik kikkererwten
– 1 eetlepel olijfolie
– snuf chilipoeder
– 1 koffielepel knoflookpoeder
– 1 koffielepel cayenne peper
– 1 koffielepel (gerookt) paprikapoeder
– 1 koffielepel oregano
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze goed met de olijfolie en alle kruiden en zet 20 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 15 minuten afkoelen en zet ze nogmaals 15 minuten in een voorverwarmde oven. 
Het resultaat is redelijk knapperige kikkererwten met een zachte binnenkant. Ze zijn vrij pittig, dus als je daar niet van houdt zou ik de chilipoeder weg laten en wellicht wat extra andere kruiden toevoegen. 
Enjoy! 

image_print

2 Comments

Julie Hapjesprincess 13 februari 2014 at 22:01

Wat leuk !! Ziet eruit als borrelnootjes, zijn ze even knapperig?

Reply
Jessica 14 februari 2014 at 19:44

Ze zijn niet even knapperig. De buitenkant wordt een beetje knapperig, met een zachte binnenkant. Het is niet te vergelijken met borrelnootjes, maar wel ter vervanging van! Je zou het echt moeten proberen, mijn vriend vond het ook een goede vervanger van borrelnootjes!

Reply

Leave a Comment