OntbijtReceptenSmoothies & Juices

Smoothie met banaan, dadel en kaneel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 november 2015 33 Comments
Smoothie banaan dadel kaneel

Dadels zijn zo ontzettend veelzijdig als zoetmiddel. Ik gebruik dadels heel vaak in zoete baksels, maar ook in salades zijn ze erg lekker. En, zo kwam ik laatst dus achter in smoothies zijn ze ook heerlijk. Ik maakte een echte herfst smoothie met banaan, dadel en kaneel. Zoet, maar ook verwarmend door de kaneel.

Voor 1 persoon:

  • 30 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 verse, Sukkary of Medjoul dadels
  • 1 koffielepel kaneel
  • 10 gram amandelpasta (kleine eetlepel)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk

Doe alles in de blender en laat draaien tot een egale massa.

Voedingswaarden: 377 calorieën
8 gram eiwit – 60 gram koolhyraten – 10 gram vetten

Smoothie banaan dadel kaneel

Win: 4 dadelboxen en een receptenboekje van Yogi & Youssef

[Edit: winactie afgelopen] Yogi en Youssef heeft in samenwerking met een aantal bloggers een heel leuk receptenboekje gemaakt. De Citroen kwarktaart van Eat.Run.Love staat er ook in! Bij een besteding van €15 in de webshop van Yogi & Youssef of één van de verkooppunten (o.a. Marqt) krijg een receptenboekje. Maar ik mag 2 lezeressen blij maken met 4 snackboxen en een boekje!

Wat moet je doen om kans te maken? Laat een berichtje achter wat jij met de dadels zou  maken (vergeet niet een geldig e-mailadres). Simple as that! De winnaar trek ik dinsdagavond 00.00!

Smoothie banaan dadel kaneel

Smoothie banaan dadel kaneel

Nog meer recepten met dadels:
Chocolade dadelrepen met hennepzaad
Gember chocoladecake
Wortel muffins
Salade met granaatappel en aubergine
Chocolate chip cookies
Gevuld speculaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

33 Comments

Avatar
Sarah 27 januari 2017 at 11:48

Gewoon een noot in een dadel of dadels verwerkt in bananenbrood of overnight oatmeals. Gezond en lekker. In sla is het ook heel lekker als combinatie zoet/zout.

Reply
Avatar
Rüken 13 november 2015 at 17:11

lekker! ik zou ‘Asure’ maken. Het is een nagerecht met granen, fruit, noten en event. dadels.

Reply
Avatar
Esther 10 november 2015 at 22:22

Een heeeeerlijkeeee dadel pecannotentaart!! ??

Reply
Avatar
Monique 10 november 2015 at 21:43

Waar ik dadels ook lekker in vind is in dressing met verse sinaasappelsap en cup aardbeien met paar dadels en beetje appelciderazijn. Staafmixer er even op zetten en klaar. Heerlijk over salade van spinazie met aardbeien en gehakte noten

Reply
Avatar
Sahronna 10 november 2015 at 10:43

heeeeerlijk!!! Ik heb er van de week nog een gezonde appeltaart mee gemaakt. De dadels als bodem, havermout, appels en vleugje kaneel en rozijntjes. Wat een verwennerij voor het weekend!! Stiekem gaan er dan nog 2 of 3 me mond in maja wat maakt het uit ze Zijn super lekker en gezond. Graag zou ik er meer mee willen doen. Ik ben met een half jaartje bezig met gezonde maaltijden en echte goede producten te gebruiken. Dit boek zou me zeker erbij helpen. Vanmiddag ga ik de smootie maken jamjam ?

Reply
Avatar
Emy Theunissen 10 november 2015 at 06:38

Hmm dadels,!! Overal voor te gebruiken. Ik gebruik ze veelal in een recept voor mueslirepen, pepernoten , notenballetjes met cacao en af en toe in hartige gerechten zoals bij een couscoussalade.
Maar ik denk dat vandaag bovenstaand recept gemaakt gaat worden want dat ziet er heerlijk uit!! :)

Reply
Avatar
Selma 9 november 2015 at 21:10

Dadels!!! Ik ben een dadelgek!! Wat ik ermee zou doen? Die vraag is niet te beantwoorden want ik weet zoveeeeel om er mee te doen. De vraag ‘wat je er niet mee zou doen’ is sneller beantwoord haha. Als voorbeeld: een dadel-vijgen brood, vullen met ricotta en honing en noten, een mousse maken met banaan en dadel, vooral veel zo ‘snoepen’, en noem maar op. Met een kilo dadels per week heb ik een topweer (zoveel eet ik er dus) dus wauw deze winactie is echt a dream come true!!

Reply
Avatar
Esmée 9 november 2015 at 18:38

Elke dag neem ik een smoothie, en deze lijkt me ook erg leuk! Ik zou ook erg graag een snackbox met boekje willen, want ik ben helemaal into health! Met dadels zou ik een energy bar maken met kokos, cacao nibs en Goji bessen. Een bananenbrood met dadels lijkt me ook heerlijk! Ben erg benieuwd…

Reply
Avatar
Jessie 9 november 2015 at 18:29

Warme chocolademelk met soyamelk, cacaopoeder en dadels! Of gezonde brownie met o.a. volkorenmeel en dadels. Heeeerlijk!

Reply
Avatar
Jessica 9 november 2015 at 17:51

Oehhhh lekker! Ik zou er graag mijn favoriete dadeltaart mee willen maken, met volkoren koekjes en kokos rasp bovenop!

Reply
Avatar
diede 9 november 2015 at 17:42

ooo die dadels zijn zo heerlijk! Nu de pompoen in het seizoen is zou ik graag experimenteren met een pompoentaart en een bodem van dadels en noten. Dat gaat zeker lukken met die dadels:)

Reply
Avatar
inge 9 november 2015 at 15:08

super lekkere vervanger voor de snicker.

De onderste laag van verschillende noten samen met een aantal dadels. Deze klein maken (in de keukenmachine)
De middelste laag van dadels en klein beetje water. Hiervan maak je een egale karamel achtige emulsie.
De bovenste laag van gesmolten pure chocolade 85% met een theelepel kokosolie en kokossnippers

In de diepvries zetten en bewaren (als dat lukt ;))
ZOOOOOOO Lekker!!!

Reply
Avatar
Silvia 9 november 2015 at 14:13

Wat een leuke website en tevens leuke winactie zeg! Ik kende je website nog niet, kwam via de fb pagina van Yogi en Youssef bij je terecht.
Met name de recepten en kookboeken zijn een tof onderdeel van je website waar ik nog veel inspiratie uit op kan halen. Wat zou ik doen met de heerlijke Yogi en Youssef dadels: een heerlijke wortel dadeltaart maken, welke altijd goed in de smaak valt bij mijn collega’s, of toch iets met pompoen, of een combi van speculaas(kruiden) en dadels. Ik ben er nog niet helemaal uit…

Reply
Avatar
Karin van de Merwe 9 november 2015 at 13:00

Ik zou bijna dezelfde smoothie maken maar dan met pindapasta ipv amandelpasta en kaneel. <3

Reply
Avatar
Eva Narcisz 9 november 2015 at 12:13

Mijn favoriete recept : Dadels met spek : Snij de dadels open en doe 1 amandel in elke dadel. Omwikkel de gevulde dadels met spek en gebruik een cocktailprikker om ze vast te zetten.Leg de dadels 10 minuten in de oven onder de grill, tot het spek bruin en knapperig is.
Heerlijk en snel klaar !! Love it !!

Reply
Avatar
Ellen van der Lugt 9 november 2015 at 12:11

Ik maak graag dadel havermout cakejes. Het recept vind je op mijn foodblog.
http://www.ellicious.nl/recepten/dadelhavermoutcakejes/
Dadels zijn heerlijk en zo’n fijne vervanger voor suiker. Ik ben fan!

Reply
Avatar
Selma 9 november 2015 at 12:08

Ik heb van het weekend gezonde twix gemaakt en oh wat is dat lekker zeg..een nieuwe portie dadels maakt een nieuwe portie twix maar ik zal zeker recepten uitproberen hoor.

Reply
Avatar
Julie 9 november 2015 at 12:05

Ik zou een vegancheesecake maken met als bodem dadels met pecannoten en cashewnoten met bosbessen of ander fruit als vulling!

Reply
Avatar
Melissa 9 november 2015 at 12:02

Ik maak het liefste dadelballetjes of de dadentaart van Bagels & Beans (met wat aanpassingen) van de dadels, samen met mijn huisgenoten. Ik woon met 6 andere meiden en samen zijn we gek op dadels!

Reply
Avatar
Jolien 9 november 2015 at 11:52

Pompoencake! zo lekker. Maar eet ze ook graag met een lik pindakaas en een stukje pure chocolade

Reply
Avatar
Lianne 9 november 2015 at 10:32

Oh, ik zou een chocolade smoothie maken met dadel en banaan of banananenbrood met dadels :D Allebei zo puur genieten!

Reply
Avatar
marijksels 8 november 2015 at 19:35

OEilala lekker en leuk zeg! Ik zou heerlijke snackballetjes maken van gepureerde dadels, met gemalen amandelen, cacao en kokos….nomnomnom

Reply
Avatar
Joanie 8 november 2015 at 14:26

Dadels zijn zo fijn als zoetmiddel! Ik gebruik ze veel in allerlei zelfgemaakte cakes en broden, ook via jouw blog! Voor in deze tijd lijkt het me heerlijk om de gevulde speculaas te gaan maken met de dadels van de winactie, kan niet wachten: jammie!

Reply
Avatar
Anita H. 8 november 2015 at 11:24

Ik vind dadels heerlijk om puur te eten. Gevuld met zachte geitenkaas serveer ik ze weleens voor visite (wel al een tijd geleden). Maar als ik win, dan ga ik aan de slag met het receptenboek. Geen idee nog wat daar dan uit komt.

Reply
Avatar
Mariska 8 november 2015 at 11:13

I love dadels!!! Gebruik ze in allerlei recepten, maar de Healthy chocoballs blijven toch wel favoriet!!!??❤️??❤️??

Reply
Avatar
Anneroos 8 november 2015 at 10:59

Mmmm ik had laatst een hele lekkere peer-dadelcake gemaakt met havermeel, maar ik had wel die goedkope dadels gebruikt. Het lijkt me heel leuk om hem nog een keer te bakken maar te kijken of hij lekkerder word met écht goede dadels.

Reply
Avatar
Klaske 8 november 2015 at 10:50

Wat een leuke actie! Ik zou de dadels sowieso gebruiken voor een banana bread. Verder zou ik me lekker laten inspireren door het receptenboekje! :-)

Reply
Avatar
Sabine 8 november 2015 at 10:13

Wat een leuke winactie! Ik zou de bagel & beans dadeltaart maken. Of vullen met geitenkaas voor bij de borrel. Of bliss balls met noten en kokos als gezonde snack. Dadels zijn zo lekker en veelzijdig, dat ik met dit pakket alle kanten op kan.

Reply
Avatar
Hanneke 8 november 2015 at 09:52

JA! Ik zou er een dadeltaart van bakken: Dadels, roomboter en biscuitjes. Dikke sneeuwlaag kokos er overheen en klaar! Niet helemaal zelf opeten anders groei je dicht en delen is leuker :)

Reply
Avatar
Nynke B 8 november 2015 at 09:19

Ik heb net heerlijke mueslirepen met dadel ontdekt en een soort bounty’s met dadel en kokos en pure chocola. Ook superlekker.

Reply
Avatar
Astrid 8 november 2015 at 08:43

Ik doe ook graag mee aan de win actie. Mijn dochter moet plotseling glutenvrij lactose vrij eten. Er zijn genoeg lekkere recepten te vinden voor haar op internet. Vooral lekkere taartjes en hierin zitten vaak dadels verwerkt.

Reply
Avatar
Eva 8 november 2015 at 08:36

Ik doe ook graag mee met de winactie! Vindt het heel lekker om er een bananenbrood van te bakken of de dadels te vullen met zachte geitenkaas voor bij de borrel!

Reply
Avatar
Marlotte 8 november 2015 at 07:42

Mmm lekker! Ik vind notenpasta’s in smoothies altijd zo’n lekkere smaak geven. Drink ze bijna niet meer zonder. Ik doe graag mee met de winactie! Zelf verwerk ik ze vaak in gezonde repen, energy balls of taarten. Yum!

Reply

Leave a Comment