ReceptenSmoothies & Juices

Smoothie met boerenkool, ananas en blauwe bes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 januari 2015 11 Comments
groene smoothie boerenkool

Ondanks dat ik zelf niet echt bezig ben met calorieën tellen, is het wel fijn om te weten dat een bepaald product weinig calorieën heeft. Zo ook deze groene smoothie die blauwe bessen, ananas en boerenkool bevat. De Griekse Yoghurt in het recept bevat een goede hoeveelheid calcium en eiwitten. Blauwe bessen zitten bomvol anti-oxidanten en helpen buikvet verliezen, ananas bevat een enzym die de spijsvertering op gang helpt en opgeblazen gevoel voorkomt. Boerenkool kan beschouwd worden als een echte superfood en bevat veel vezels, vitamines en ijzer. En dat alles voor minder dan 300 calorieën.

Begin je net met groene smoothies drinken? Vervang de boerenkool dan voor spinazie, dit is wat neutraler. Boerenkool kan namelijk een ietwat droge en bittere smaak geven vind ik, meer dan spinazie.

groene smoothie boerenkool

Ingrediënten voor ca 750 ml, wij drinken dit met zijn tweeën in één keer op als ontbijt:

  • 2 grote handen boerenkool
  • 125 gr ananas*
  • 125 gr blauwe bessen*
  • 4 el Griekse Yoghurt
  • 1 glas water (ca 200 ml)

* Geen vers fruit bij de hand? Je kunt voor smoothies perfect diepvriesfruit gebruiken. In dit recept gebruik je dan een half doosje van elk soort, zet ’s avonds de ananas en blauwe bessen al in de koelkast zodat het fruit langzaam ontdooid en goed verwerkt kan worden door de blender. 

Gooi alle ingrediënten in de blender en laat draaien tot een gladde smoothie. Drink goed koud en eventueel met een rietje.

groene smoothie boerenkool

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

11 Comments

Top 10 recepten 2015 - Eat.Run.Love. 30 december 2015 at 21:20

[…] Smoothie met boerenkool, ananas en blauwe bessen […]

Reply
Legally-Fit & Food Met: Jessica - Legally-Brunette 4 februari 2015 at 07:01

[…] met ons delen? Ontbijt – een (groene) smoothie, ik wissel af. De ene dag maak ik een groene smoothie met bijvoorbeeld spinazie, banaan, ananas. De andere dag maak ik een smoothie met plantaardige […]

Reply
Trainen van de lage buikspieren - Eat.Run.Love. 18 januari 2015 at 07:00

[…] natuurlijk ook een hele belangrijke rol bij! Ik zal hier nog een apart artikel aan wijden, maar de groene smoothie met boerenkool die ik eerder plaatste, is perfect om de dag mee te […]

Reply
Avatar
Anna van Neerven 8 januari 2015 at 13:18

Erg leuke post Jessica!

Het is inderdaad een goed idee om spinazie te vervangen voor boerenkool. Daarentegen is boerenkool wel een echte powerfood (zoals je zelf ook al aan geeft).

Om de bittere smaak van boerenkool achterwege te laten, doe ik er zelf altijd stukjes banaan bij of zoete dadels. Diepvriesfruit is super handig, ik ben ook fan! Ik vries zelf ook stukjes banaan in, omdat ik dit makkelijker vind voor mijn smoothies.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 januari 2015 at 14:05

Kokoswater gebruik ik idd ook vaak! Banaan ook, maar dan is het niet meer een ‘platte buik smoothie’. Heb nu natuurlijk echt gekeken naar producten die goed voor de buik zijn! De banaan is dat niet echt, maar gebruik ik zeker vaak!

Reply
Avatar
Anna van Neerven 9 januari 2015 at 09:56

Kokoswater is zo lekker!

Je geeft aan dat bananen niet passen bij een platte buik smoothie. Maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Want bananen dragen zeker bij aan gewichtsverlies, ook rondom de buik. Zo stimuleert het zetmeel in de banaan de vetverbranding.

Zelf eet ik 1 banaan per dag! Nog steeds een platte buik ;) Daarbij helpt voldoende bewegen natuurlijk ook. Voor de rest eet ik de gehele dag veel groentes, dit stimuleert ook de verbranding van buikvet: http://www.lovebeinginshape.nl/hoe-kom-je-af-van-je-buikvet/

Bronnen:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/271157.php
http://www.livestrong.com/slideshow/1011133-10-surprising-flatbelly-foods/#slide=8

Reply
Avatar
Eline 7 januari 2015 at 11:09

Je foto’s worden echt steeds mooier!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 7 januari 2015 at 12:00

Dank je wel voor het compliment Eline! De fotografieworkshop die ik heb gedaan heeft goed geholpen en oefening baart kunst :)

Reply
Avatar
Danielle 7 januari 2015 at 08:49

Ik spoel diepvries fruit altijd even met lauw water! Dan word het een beetje zacht (maar blijft het koud) en dan hakt mijn blender er zo doorheen! Tip dus als je (net als ik) vaak vergeet om dingen van te voren uit de vriezer te halen.

Reply
Jessica
Jessica 7 januari 2015 at 10:59

Oh dat is idd een goede tip! Nooit over nagedacht :) Thanks!

Reply
Avatar
Anna van Neerven 8 januari 2015 at 13:20

Goede tip! Misschien ook beter voor de blender. Zelf meng ik mijn smoothies vaak met kokoswater (super lekker en gezond). Het helpt ook om je ingevroren fruit even in de blender te laten met kokoswater/water of melk, dan verloopt het blenden ook soepel :)

Reply

Leave a Comment