Lifestyle

SLA; het kookboek

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 juni 2015 2 Comments
SLA kookboek

Nog maar twee jaar geleden opende SLA haar eerste vestiging op de Ceintuurbaan in Amsterdam en nu al zijn ze vijf vestigingen en een kookboek verder. I love SLA; wie niet? Een fantastisch concept waar je heerlijke salades en sappen kunt afhalen. Toen ik het boek opgestuurd kreeg, werd ik gelijk verliefd op de cover. Ik weet niet waarom, maar ik vind het een prachtig boek en laat hem het liefste de hele dag op mijn eettafel liggen.

Leuk dat het boek begint met Eat.Share.Live. waar de bedenkers van SLA – Jop, Nina en Ida – vertellen hoe en waarom ze SLA zijn begonnen. Ik wist niet dat het een familiebedrijf was, dus vond het erg interessant om de achtergrond van SLA te lezen. En dan nu snel over naar de inhoud van het boek, want daar draait het tenslotte om.

Het boek start met praktische handvatten als waar doe je boodschappen, wat zijn ingrediënten die je altijd in huis hebt, uitleg over bijzondere ingrediënten, must have gereedschappen voor in de keuken en basic know-how en technieken. Ook staat er stap voor stap uitgelegd hoe SLA haar salades opbouwt; bladgroente – zaad / peulvrucht – groenten – premium – topping – dressing. Daarna vind je bijna 200 pagina’s met recepten: 1. Salades 2. Dressings 3. Hummus 4. Soepen 5. Snelle warme gerechten 6. Sappen & Smoothies 7. Zoet.

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

Allemaal even lekker, het liefste was ik het hele weekend in de keuken gedoken om recepten te maken. Maar wat ik vooral ook erg leuk vind, is dat er een apart hoofdstuk aan dressings wordt besteed. Dit vind ik vrij uniek ten opzichte van andere kookboeken. Bij de salade recepten worden suggesties voor dressings gegeven, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf combineren. De ingrediënten voor de dressings zijn voor ca 250ml dressing welke je dan een tijdje in de koelkast kunt bewaren. Zelf ben ik niet zo’n fan van veel dressing, maar deze lekkere dressings zijn met mate echt top!

Bij de salades zien we een aantal bestsellers van SLA terug, de hummussen bevatten bijzondere combinaties, de soepen bieden ook weer nieuwe inspiratie en de zoete gerechten wil ik stuk voor stuk allemaal maken. Scrol snel verder voor een impressie van de recepten en prachtige fotografie.

Zoek je een kadootje voor iemand anders of voor jezelf die van gezond en lekker eten houdt? Ik vind dit boek echt een must have. De prijs is €24,99 en het boek is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar. 

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

SLA kookboek

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Zoete aardappelburgertjes - Eat.Run.Love. 14 juli 2015 at 08:56

[…] tweede recept wat ik uit het SLA kookboek maakte waren de zoete aardappelburgertjes. In het boek staat het ook vermeld; het duurt even maar […]

Reply
Zoete aardappeburgertjes - Eat.Run.Love. 14 juli 2015 at 07:01

[…] tweede recept wat ik uit het SLA kookboek maakte waren de zoete aardappelburgertjes. In het boek staat het ook vermeld; het duurt even maar […]

Reply

Leave a Comment