Lifestyle

Samirah’s ochtend ritueel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 augustus 2017 0 comments
ochtend ritueel

♦ Blog geschreven door Samirah 

Er zijn verschillende manieren om het maximale uit je ochtend te halen. Als je dat wilt natuurlijk, want er zijn genoeg mensen voor wie opstaan geen pretje is. Vijf jaar geleden was dat ook voor mij zo. Elke ochtend was vreselijk. Het enige waar ik aan kon denken was ‘hoe kan ik zorgen dat ik in bed kan blijven liggen?’.

Gelukkig is dat vandaag de dag helemaal anders. Ik sta vaak zonder moeite op, zonder te snoozen en neem de tijd om te douchen en me aan te kleden. Toch merkte ik dat het niet helemaal ging zoals ik wilde. Wanneer ik mijn wekker uit zette zag ik de appjes, die ik gelijk wilde lezen en beantwoorden. Gevolgd door het checken van mijn e-mail en daarna even snel door mijn instagram-feed swipen. Dit zorgde ervoor dat mijn hoofd tijdens het douchen helemaal vol zat van de online indrukken die ik zojuist had opgedaan. Dit wilde ik anders en besloot er wat aan te doen. Het gaat nog niet vlekkeloos, maar wel elke dag een beetje beter. Daarom deel ik graag mijn ochtend ritueel met jullie.

ochtend ritueel

Mijn ochtend ritueel

First of all druk ik mijn wekker uit zonder op mijn telefoon te kijken. Wel om even dat ‘stop’ knopje te vinden natuurlijk, maar daarna leg ik mijn telefoon gelijk weg zonder te kijken of ik appjes heb ontvangen. Daarna neem ik een paar minuten de tijd om er even bij stil te staan met welk gevoel ik wakker ben geworden en waar dat gevoel vandaan komt. Daarna zet ik water op voor thee en terwijl dat aan het koken is, pak ik mijn geprepte eten uit de koelkast en stop ik dat vast in mijn tas.

Dit probeer ik allemaal mindful te doen. Daarmee bedoel ik dat ik al mijn handelingen met volledige aandacht uitvoer. Mindful met mijn dagelijkse handelingen bezig zijn stimuleert mij om meer in het moment te leven. Dit is iets wat hoog op mijn prioriteitenlijstje staat om beter te kunnen beheersen. Mijn gedachten dwalen nu nog heel erg vaak af en dat is helemaal niet erg. Beetje bij beetje zal ik dit beter gaan beheersen. Dit zet ik door tijdens mijn hele ochtendritueel.  Na het douchen, afdrogen, insmeren met bodylotion en aankleden volgt mijn make-up. Door gebrek aan goede make-up skills hou ik dit basic. Ik ben wel bezig met het kijken van make-up tutorials op YouTube om er wat variantie in aan te brengen, maar voor nu is het voordeel dat het mij weinig tijd kost. Winning!

Na mijn make-up neem ik nog even de tijd voor een korte meditatie. Dit doe ik door mijn in-en uitademingen te tellen. Voor nu probeer ik dat tot 10 tellen te doen. Dit heb ik geleerd tijdens mijn meditatieweekend en probeer ik steeds beter in te worden. Daarna ben ik good to go! Ik pak mijn ingepakte tas en dan ben ik weg :D (ontbijten doe ik op een later moment op mijn werk).

Ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar andere ochtendrituelen, dus ik hoor graag hoe jullie opstaan.

ochtend ritueel

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment