DinerFoodGranenReceptenVlees

Salade met venkel en granaatappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 april 2017 0 comments
salade met venkel en granaatappel

Onlangs at ik bij Morgan & Mees (mijn favoriete tentje om een zakelijke lunch te doen) een overheerlijke salade met venkel en granaatappel. Ik besloot direct dat ik die wilde onthouden om zelf nog een keer te maken. En zo geschiedde, dit weekend ging ik aan de slag met een salade met venkel en granaatappel en hij lukte direct goed. Ik maakte er kip uit de oven bij om er voor te zorgen dat de maaltijd genoeg eiwit bevatte. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de kip weg te laten, maar persoonlijk vond ik dit wel een lekkere toevoeging.

Salade met venkel en granaatappel

Voor 3 personen:

  • 180 gram couscous
  • 1 venkel (ca 300 gram)
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 75 gram feta
  • 2 handjes gemengde sla
  • 1 tl sumak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 klein teentje knoflook

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 el mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de kipfilet overdwars in plakjes. Maak een marinade van de mosterd, paprikapoeder, olijfolie en citroensap en marineer de kipfilet hierin. Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.

Maak de couscous volgens de verpakking klaar. Maak een dressing van alle kruiden, knoflook, olijfolie en limoensap en roer door de couscous. Snijd de venkel in hele dunne plakjes, maak de granaatappel schoon indien dat nog niet is gebeurd en snijd de feta in blokjes. Meng alle ingrediënten door de couscous en serveer met de kipfilet.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 426,8 calorieën
Eiwit 40,2 gram – 45,3 gram koolhydraten – 9,7 gram vet

salade met venkel en granaatappel

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment