GranenLunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met pompoen en kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 oktober 2016 2 Comments
salade met pompoen en kikkererwten

Ik ga nu niet elke blog beginnen met: de herfst is weer begonnen dus… we kunnen weer pompoenen eten! Mijn favo herfstgroenten. Dat weten jullie inmiddels denk ik wel, want iedere keer weer schrijf ik vol lof over pompoenen. Vandaag in de vorm van een lunchsalade. Kan overigens ook als diner als je daar zin in hebt! Ik ben een echte brood lover, ik houd van lekkere belegde broodjes, maar het is soms ook wel wat saai. Tijd dus om weer eens een salade te maken en dat deed ik toen ik dinsdag vrij was lekker thuis. Ik combineerde de pompoen met kikkererwten, couscous, geitenkaas en pittige kruiden voor een perfecte smaakcombinatie.

Salade met pompoen en kikkererwten, 2 personen
  • 300 gram pompoen
  • 80 gram kikkererwten (of 175 gram kikkererwten uit blik)
  • 100 gram couscous
  • 80 gram feta
  • 50 gram rozijnen
  • 2 tl ras el hanout
  • verse munt
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

De kikkererwten kun je het beste al van tevoren koken zodat deze gaar en afgekoeld zijn als je ze in de salade wilt verwerken. Week ze minimaal 4 uur en kook 90 minuten in een snuf zout.

Snijd de pompoen in kleine blokjes en schep samen met ras el hanout, peper, zout en een eetlepel olijfolie in een ovenschaal om. Zet 30 minuten in de oven om de pompoen te roosteren. Mocht je het idee hebben dat het langer duurt dan 30 minuten (mijn oven is bijv. niet zo sterk) dan kun je de pompoen even kort stomen om de ergste hardheid er vanaf te halen.

Bereid ook de couscous in een laagje kokend water. Meng de couscous met de pompoen, kikkererwten, rozijnen en munt. Verbrokkel de feta erover en klaar is je salade! Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 547 calorie├źn
23 gram eiwit – 86 gram koolhydraten – 12 gram vet

salade met pompoen en kikkererwten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Hanne 23 november 2016 at 17:50

Hoi Jessica, vanaf deze week probeer ik geen vlees noch vis te eten. Ik ben dus hard op zoek naar vegetarische gerechten. Ik las net je artikel op Sanny zoekt geluk over eiwitten. Heel interessant en leerrijk, zeker nu ik nog volop info nodig heb over hoe voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit gerechtje lijkt me ideaal en heel lekker. Ik hoop nog meer vegetarisch en info erover op je blog te vinden.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 26 november 2016 at 13:24

Hi Hanne, leuk om te horen! Ik eet zelf wel vlees en vis, maar probeer dit goed af te wisselen met vegetarische gerechten. Heb jij nog behoefte aan specifieke informatie? Dan kan ik daar een keer een blogje over schrijven!

Reply

Leave a Comment