LunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met pompoen en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 oktober 2017 0 comments
salade met pompoen en geitenkaas

♦ Blog geschreven door Samirah ♦

De salade die hieronder uitschrijf eet ik al vier maanden bijna dagelijks. Ja, eerlijk… vier maanden. Wanneer ik iets heel erg lekker vind, kan ik dat makkelijk voor een langere periode eten, maar vier maanden is zelfs voor mij lang. Vroeger kon ik twee weken zonder moeite elke dag een pizza eten, om het vervolgens een jaar lang niet meer te eten. Herkenbaar? Of ben ik hierin helemaal alleen? Het leek mij in ieder geval de moeite waard om dit recept met jullie te delen, wellicht zijn jullie net zo fan als ik!

De voordelen van deze salade zijn gigantisch. Nee, maar echt; heel veel groente, makkelijk vier tot vijf dagen in de koelkast te bewaren, vegetarisch en heel erg lekker. Ondanks dat ik de hele zomer pompoen heb gegeten, is het eigenlijk een echte herfstgroente die je nu volop in de winkels vindt. Zelf heb ik helemaal geen moeite om mijn eten te preppen, het scheelt mij veel tijd doordeweeks. Bij het preppen kies ik vaak voor gemak, lees: het kopen van voorgesneden of voorgekookte producten. Ben jij juist wel in voor keukencardio dan raad ik je zeker aan om alles te snijden, maar zoals de foto’s laten zien doe ik dat zo min mogelijk :)

Salade met pompoen en geitenkaas

Voor twee personen (of voor twee dagen):

 • 400 gram pompoenblokjes
 • 500 gram cherrytomaatjes
 • 240 gram kikkererwten (1 blik)
 • 70 gram geitenkaas
 • 130 gram tofu
 • 100 gram bulgur
 • 3 lente-uitjes
 • Gerookte paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Cayennepeper (als je van pittig houdt)
 • 5 ml olie naar keuze, ik gebruik koolzaadolie

Stap 1

Doe de pompoenblokjes, cherrytomaatjes en kikkererwten in een kom/bak en strooi de kruiden naar eigen smaak over de groente. Even goed mengen, overgooien in de ovenschaal en 40 minuten in de oven. Easy does it!

Stap 2

De tofu in plakjes snijden van ongeveer 1 cm, en op keukenpapier het vocht eruit persen. Daarna de plakjes in blokjes snijden. Verhit de olie in de koekenpan en bak de tofu. Ik hou van krokant en bak ze ongeveer 15 min op laag vuur. Tussendoor kun je vast de lente-ui snijden.

Stap 3

De groente uit de oven verdelen over twee borden of tupperware en dan kan de bulgur, geitenkaas, tofu en lente-ui erover en klaar!

Je kunt de salade warm en koud eten. Ik vind het vooral een hele fijne lunch optie.

Voedingswaarden voor 1 persoon of 1 dag: 383 calorieën
22 gram eiwit – 41 gram koolhydraten – 14 gram vet

salade met pompoen en geitenkaas

salade met pompoen en geitenkaas

Notities:

 • Ik heb een gasoven zonder graden of iets dergelijks. Dit maakt dat ik niet specifieker kan zijn dan 40 minuten in de oven. Mijn advies is om te beginnen met 30 minuten op 200 graden en daarna even om de paar minuten checken. Als de pompoen een beetje zachter is en een bruine kleur heeft is het klaar.
 • Je kunt de geitenkaas veranderen voor elke andere kaas (inkoppertjes, maar ik geef het toch even mee). Hetzelfde geldt voor de bulgur die ook te vervangen is voor quinoa bijvoorbeeld.
 • Ik koop deze tofu bij Ekoplaza, deze hebben voor mij de beste macro’s en ik vind het een groot voordeel dat ik het niet zelf hoef te kruiden.

Ik zou het echt heel erg leuk vinden wanneer jullie het laten weten wat jullie ervan vinden, en ik ben helemaal benieuwd naar jullie variaties!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment