DinerReceptenSaladeVis

Salade Nicoise

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 september 2015 1 Comment
salade nicoise recept

Voor goede verse tonijn kun je me wakker maken, wat is dat lekker. Even bestrooien met peper en zout, kort grillen aan beide kanten en smullen maar. Ik maakte een traditionele salade niçoise met boontjes.

Voor 2 personen:

  • 250 gram verse tonijn
  • 75 gram gemengde sla
  • 200 gram haricot verts
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1/2 blikje ansjovis
  • 50 gram zwarte olijven
  • 200 gram roseval aardappeltjes
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en boen de aardappeltjes goed schoon. Laat de schil er omheen zitten en snijd in plakjes. Bestrooi met wat peper, zout, rozemarijn en besprenkel met olijfolie. Zet 40 minuten in de oven.

Dop de haricot verts, snijd in tweeën en kook in 4 minuten beetgaar. Snijd vervolgens de paprika, ui, ansjovis en olijven in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Meng alle groenten door elkaar.

Maak een dressing van de mosterd, honing en olijfolie. Leg de sla in een grote schaal, leg de aardappeltjes erop, schep de groenten er ook op en sprenkel de dressing erover heen.

Grill de tonijn aan beide zijden twee minuten en leg deze op de groenten.

Eet smakelijk!

Overigens was ik de olijven vergeten, maar toen ik aan het eten was, heb ik deze alsnog toegevoegd want mogen niet ontbreken! 

Voedingswaarden p.p. zonder aardappeltjes: 309
35 gram eiwitten – 20 gram koolhydraten – 8 gram vetten

Voedingswaarden p.p. met aardappeltjes: 392 calorieën
37 gram eiwitten – 38 gram koolhydraten – 8 gram vetten 

salade nicoise recept

salade nicoise recept

image_print

1 Comment

Marlotte 27 september 2015 at 08:18

Mmm, ziet er goed uit!

Reply

Leave a Comment