DinerLunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met venkel en zoete aardappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 juli 2016 1 Comment
Salade met venkel en zoete aardappel

Mmm, soms heb ik een ingeving als het om recepten gaat en dan weet ik gewoon dat het perfect wordt. Zo ook met deze salade. Ik had zin in een salade met venkel, dille en feta maar zocht nog iets om het goed vullend te maken. Toen ik aan zoete aardappel dacht, wist ik al dat dit een goede combinatie is getuige het recept met zoete aardappel en venkel uit de oven wat ik vaak in de winter maak. Aangezien venkel heel sterk van smaak is, is het lekker om dit heel fijn te snijden anders wordt de smaak wel erg overheersend. Ik gebruikte mijn keukenmachine waar een mes op zit om hele dunne schijfjes te maken, werkt echt perfect! Wat heb je nodig voor deze frisse salade met venkel en zoete aardappel?

Voor 2 personen:

  • 250 gram zoete aardappel
  • 300 gram venkel
  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 4 takjes verse dille
  • 120 gram feta
  • sap van een halve citroen
  • 1 el goede olijfolie
  • 300 gram witvis

Breng een klein pannetje met water aan de kook. Schil de zoete aardappel en gebruik de keukenmachine (of anders een heel scherp mes) om er hele dunne plakjes van te snijden (zo’n 3 mm dik). Kook de zoete aardappel 3 minuten in een laagje water. Spoel daarna af met koud water en laat even staan.

Haal de boven- en onderkant van de venkel en verwijder het hart. Gebruik nu weer de keukenmachine om hele dunne plakjes te snijden van de venkel.

Doe de venkel in een schaal en meng met de olijfolie, dille, citroensap en wat peper. Meng de zoete aardappel en sla door de venkel. Verbrokkel de feta en strooi deze over de salade heen.

Kruid nu de vis naar wens en bak deze aan beide zijden in een paar minuten gaar.

Serveer de salade met de vis. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 432 calorieën
38,8 gram eiwit – 28,4 gram koolhydraten – 17,6 gram vet

Salade met venkel en zoete aardappel

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Susan 2 juli 2016 at 09:41

Dit klinkt lekker! Ik ga het onthouden.

Reply

Leave a Comment