LunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met stoofpeertjes en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 januari 2015 9 Comments
salade stoofpeer geitenkaas

Elk jaar weer verheug ik me op de feestdagen omdat ik weet dat mijn oma dan een grote pan met stoofpeertjes maakt en altijd een schaaltje voor me meeneemt. Zelf heb ik nog nooit stoofpeertjes gemaakt, ondanks dat ik weet dat het niet moeilijk is. Op de een of andere manier associeer ik het altijd met feestdagen en familie, en komt het niet in me op om ze zelf te maken. Grappig heh? Ook dit jaar kreeg ik weer een flinke schaal mee naar huis en besloot ik er een keer een salade van te maken, groot succes en heel makkelijk! Overigens kun je dit ook perfect als voorgerecht serveren bij een diner, de hoeveelheid is dan goed voor 4 personen.

Voor 2 personen:

  • 3 stoofpeertjes (bereid)
  • 75 gr rucola
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr gerookte spekjes
  • handje gehakte amandelen
  • scheutje balsamicoazijn
  • peper

Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig worden. Laat goed uitlekken op een keukenpapiertje zodat het meeste overtollige vet eraf is.

Verdeel de rucola over 2 borden en breng op smaak met een beetje balsamicoazijn en peper. Drapeer daar de gesneden stoofpeertjes op en garneer met de geitenkaas, spekjes en amandelen.

Easypeasy! Eet smakelijk!

salade stoofpeer geitenkaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Seizoensgroenten en fruit || November - Eat.Run.Love. 4 november 2015 at 22:24

[…] Salade met stoofpeer en geitenkaas […]

Reply
Avatar
John 17 januari 2015 at 19:15

Bedankt voor het delen. Vandaag gemaakt en mijn vrouw verrast.
Ik sta namelijk nooit in de keuken ☺️

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 januari 2015 at 21:23

Dat is leuk om te horen! Hopelijk heeft het gesmaakt :)

Reply
Avatar
jacqueline 15 januari 2015 at 14:44

Ohh dit klinkt heel erg lekker! Ik maak ook vaker stoofpeertjes en ze zijn heel makkelijk te maken! Dit recept ga ik in ieder geval snel uitproberen! Morgen als lunch denk ik :p Of misschien wel overmorgen haha.

Reply
Avatar
Cindy 14 januari 2015 at 12:42

Wat een fijn recept, dank je wel

Reply
Avatar
Eline 14 januari 2015 at 09:34

Superlekker!

Reply
Avatar
Danielle 14 januari 2015 at 09:08

oh dit klinkt super lekker! Ik ben ook echt gek op stoofpeertjes!

Reply
Avatar
Manon 14 januari 2015 at 08:55

wauw dit lijkt me zo lekker, ik ben dol op stoofpeertjes en geitenkaas, jummie!

Reply
Avatar
Manon 14 januari 2015 at 08:27

Dit lijkt me echt heel lekker! Debk dat ik dit, Knder de spekjes, wel eens ga maken :)

Reply

Leave a Comment