LunchReceptenSaladeVlees

Salade met pompoen, rauwe ham en mozzarella

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 november 2015 2 Comments
Salade pompoen rauwe ham

Een salade in de herfst kan prima, als je maar kiest voor volle groenten die je eventueel ook warm door je salade kunt doen zoals deze salade met pompoen, rauwe ham en buffelmozzarella. Een goed vullende salade door de grote hoeveelheid groenten. De pompoen maak ik meestal de avond ervoor al klaar als ik aan het koken ben, anders moet ik ’s middags zo lang wachten tot de pompoen is geroosterd.

Voor 2 personen:

  • 400 gram pompoen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram gegrilde paprika
  • 80 gram gemengde sla
  • 125 gram buffelmozzarella
  • 60 gram rauwe ham
  • 2 el pompoenpitten (20 gram)
  • 2 el balsamico (15 ml)
  • 1 tl tijm
  • Peper & zout
  • 1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine blokjes en meng deze samen met 1 el olijfolie, 1 tl tijm, peper en zout in een ovenschaal. Zet 40 minuten in de oven tot de pompoen zacht en geroosterd is.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de geroosterde paprika in blokjes. Meng deze samen met de pompoen en balsamico tot een lekker mengsel.

Doe wat sla op een bord en schep daar de groenten op. Scheur de buffelmozzarella en rauwe ham in reepjes en doe op de salade. Strooi er als laatste wat pompoenpitten overheen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 449 calorie├źn
33 gram eiwit – 26 gram koolhydraten – 23 gram vetten

Salade pompoen rauwe ham

Salade pompoen rauwe ham

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Carolien - On a Healthy Adventure 1 december 2015 at 14:43

Oh lekker!

Reply
Avatar
Marlotte 29 november 2015 at 07:37

Mmm, ziet er echt onwijs lekker uit. Deze ga ik onthouden!

Reply

Leave a Comment