LunchReceptenSaladeVlees

Salade met geroosterde kikkererwten, spinazie en kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 maart 2015 18 Comments
salade geroosterde kikkererwten

De laatste tijd ben ik weer volop aan het mealpreppen en bereid ik 9 van de 10 keer mijn lunch de avond van tevoren. Dit keer een lunch waar ik de laatste tijd echt naar op zoek ben, rijk aan eiwitten, weinig koolhydraten en toch vullend. De kikkererwten zijn geroosterd in de oven, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je natuurlijk de kikkererwten ook gewoon kruiden, maar geloof mij; roosteren is echt de moeite waard!

Salade met geroosterde kikkererwten, 2 personen:
 • 250 gr kipfilet
 • 60 gram spinazie
 • 250 gr cherrytomaatjes
 • 1/2 rode ui
 • 60 gr feta
 • 250 gr kikkererwten uit blik of 80 gram gedroogde kikkererwten
 • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
 • 1 tl oregano
 • mespunt chilipeper
 • mespunt komijnpoeder
 • 1 el olijfolie
 • peper & zout

Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt (vind ik lekkerder) zorg dan dat je ze van tevoren al 4 uur hebt laten weken in water en 90 minuten hebt gekookt in een beetje zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en dep ze droog met een keukenpapiertje. Doe er een eetlepel olijfolie en alle kruiden bij en hussel goed door elkaar. Snijd de kip in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kikkererwten. Meng nogmaals en zet 20 minuten in de oven waardoor de kikkererwten knapperig worden en de kip gaar wordt.

Snijd de ui fijn, snijd de spinazie in wat kleinere reepjes en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Meng alle ingrediënten door elkaar en verbrokkel de feta erboven.

Deze lunch is perfect om mee te nemen, wil je dat de kikkererwten knapperig blijven? Voeg deze dan pas toe als je de salade gaat eten. Ik doe het zelf vaak al eerder, de smaak heb je dan wel, maar de knapperigheid gaat eraf. 

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 586 calorieën
47 gram eiwit – 50 gram koolhydraten – 20 gram vet

salade geroosterde kikkererwten

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

18 Comments

Avatar
Anne 3 april 2019 at 01:07

Wat een super lekker recept is dit! Voor vegetarische vrienden hebben we de kipfilet vervangen door soja-wokstukjes. Normaal vind ik die niet per se heel lekker, maar met deze kruiden smaakte dat ook goed! :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 april 2019 at 21:05

Wat goed om te horen, en goede vervanging inderdaad. Ga ik zelf ook onthouden!

Reply
Top 10 recepten 2015 - Eat.Run.Love. 30 december 2015 at 21:20

[…] Salade met geroosterde kikkererwten, spinazie en kip […]

Reply
Sport en eetdagboek #24 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:44

[…] bij me; geroosterde kikkererwten en zoete aardappel met wat kipfilet, cherrytomaatjes en spinazie (een variant op deze salade). Tegen het einde van de middag kom ik met een rammelende middag weer op kantoor. Er heeft een […]

Reply
Sport en eetdagboek #12 - Eat.Run.Love. 6 juli 2015 at 07:02

[…] met rozijnen en roomboter. De lunch van gisteren smaakt me voortreffelijk; ik maakte weer eens de kikkererwten uit de oven met spinazie, tomaatjes, feta en avocado. ‘s Middags drink ik nog een juice van wortel, appel, granaatappel en peper. Te lekker, ik zal […]

Reply
Avatar
Gerdien 27 juni 2015 at 20:19

Wat was dit ongelooflijk lekker! Sowieso een blijvertje. ;)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 juni 2015 at 10:32

Goed om te horen! Ik moet hem ook nodig weer eens gaan maken :)

Reply
Avatar
christina 10 mei 2015 at 22:05

Ik heb de kikkererwten geroosterd. Zo de rest vd salade alvast klaarmaken voor werk en dan neem ik de kikkererwten en avocado morgen apart mee naar werk.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 11 mei 2015 at 09:55

Lekker! Benieuwd wat je van het receptje vind, bij mij mij is hij momenteel favoriet.

Reply
Avatar
andreas van beek 26 april 2015 at 11:57

Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

Andreas Van Beek
Olijfolie Manolakis

Reply
Eet en sportdagboek #1 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:57

[…] punt!). Mijn lunch van vandaag fotografeerde ik ‘s ochtends en kwam woensdag op de blog; geroosterde kikkererwten met spinazie, kip en tomaatjes. Heel erg lekker! Omdat ik heel vroeg moet eten in verband met een afspraak, eet ik ‘s […]

Reply
Eet en sportdagboek #3 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:43

[…] granola. De hele ochtend zit ik vol en daarna kan ik alweer genieten van mijn zelfgemaakte lunch; geroosterde kikkererwten met kip en spinazie. In de middag eet ik als snack nog een handje gemengde, ongezouten noten en 3 gedroogde pruimen. Na […]

Reply
Fit & food diary - Eat.Run.Love. 30 maart 2015 at 07:00

[…] punt!). Mijn lunch van vandaag fotografeerde ik ‘s ochtends en kwam woensdag op de blog; geroosterde kikkererwten met spinazie, kip en tomaatjes. Heel erg lekker! Omdat ik heel vroeg moet eten in verband met een afspraak, eet ik ‘s […]

Reply
Avatar
merle 29 maart 2015 at 16:47

Bedankt voor deze lekkere tip!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 maart 2015 at 21:44

Graag gedaan :)

Reply
Avatar
Naomi de Jong 25 maart 2015 at 18:53

Dat ziet er lekker én heel erg gezond uit!
Fantastische ingrediënten ;-)

Groetjes, Naomi

Reply
Avatar
Danielle 25 maart 2015 at 12:58

Oh dit klinkt echt super lekker!

Reply
Avatar
Manon 25 maart 2015 at 09:02

Mmm wat lekker! Ik neem ook weer dagelijks salades mee naar werk, zo lekker :)

Reply

Leave a Comment