LunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met boerenkool en aardbeien

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 juli 2015 1 Comment
boerenkool aardbeien

Waar ik vroeger nooit van fruit in mijn salades hield, vind ik het nu heerlijk verfrissend in de zomer. Bij de Albert Heijn zag ik babyboerenkool en nieuwsgierig als ik was, wilde ik dat een keer proberen. Overigens vind ik het best prijzig, maar de smaak was wel heel goed! Mocht je geen babyboerenkool kunnen vinden, dan kun je het vervangen door normale boerenkool of snijbiet.

Voor 2 personen:

  • 80 gram babyboerenkool
  • 250 gram aardbeien
  • 75 gram geitenkaas
  • 8 radijsjes
  • 60 gram gezouten pistachenootjes
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • sap van 1/2 citroen

Deze salade is heel eenvoudig te maken en mee te nemen. Snijd de aardbeien en radijsjes in dunne plakjes en verdeel over de boerenkool. Klopt een dressing van de olijfolie, mosterd, honing en citroensap en doe in een apart bakje.

Verbrokkel de geitenkaas en pel de pistachenootjes. Als je de salade mee wilt nemen, neem je dit ook apart mee, dat zorgt ervoor dat de nootjes knapperig blijven. Anders kun je het nu over de salade verdelen.

Eet smakelijk!

boerenkool aardbeien
boerenkool aardbeien

boerenkool aardbeien

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Deborah 24 juli 2015 at 14:48

Aan deze combinatie zou ik nou nooit gedacht hebben.
Het lijkt mij een bijzondere smaak hebben. Ga hem in gedachte houden.

Reply

Leave a Comment