GranenLunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade met amaranth, zoete aardappel en granaatappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 februari 2015 5 Comments
salade amaranth

Deze salade maakte ik toen ik een eetdagboekje bijhield voor I Love Health en zoals de foto eruit ziet, zo smaakt ‘ie ook; heel erg lekker! Persoonlijk vind ik het een winterse salade door de zoete aardappel, maar de granaatappel maakt het wel heel erg fris. Zelf vervang ik ook vaak de amaranth voor quinoa en de zoete aardappel voor pompoen. Hangt er net vanaf wat ik in huis heb voor ingrediënten.

Voor 2 personen:

  • 50 gr amaranth
  • 400 gr zoete aardappel
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 citroen
  • 80 granaatappel
  • 90 gr feta
  • verse peterselie

Kook de amaranth in 200 ml water in ongeveer 10 minuten gaar. De korrel is dan nog licht knapperig, maar gaart na als hij afkoelt. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook deze in een klein laagje water in ongeveer 8 minuten gaar. Mocht je langer de tijd hebben, rooster hem dan 40 minuten in de oven voor een roostersmaak.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de rode ui in kleine stukjes en verbrokkel de feta. Meng alle ingrediënten, knijp de halve citroen uit boven de salade, en breng verder op smaak met een beetje pompoenpitolie en peper en zout.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 467 calorieën
15,4 gram eiwit – 68,8 gram koolhydraten – 12,2 gram vet

image_print

5 Comments

Wel of geen koolhydraten eten? - Eat.Run.Love. 9 september 2015 at 07:01

[…] havermout, pannenkoeken of yoghurt met granola; ‘s Middags een salade met quinoa, couscous, zoete aardappel of brood; ‘s Avonds pasta, rijst, noedels of zoete […]

Reply
Eet en sportdagboek #6 - Eat.Run.Love. 4 mei 2015 at 07:10

[…] ik deze. Ik lunch daarna laat; 13.30. De salade die ik vanmorgen heb klaargemaakt, smaakt goed; quinoa met zoete aardappel, tomaatjes, granaatappel en feta. Om 17.00 pak ik een heel klein stukje mee van de borrel op werk. Eigenlijk eet ik alleen twee […]

Reply
7 Heerlijke recepten voor hardlopers - Run Magazine 11 april 2015 at 17:16

[…] Foto: Eatrunlove.nl […]

Reply
John 27 februari 2015 at 20:51

Bedankt voor het delen. Ik heb me er vandaag aan gewaagd, ondanks nog niet eerder van Amarant en pompoenpitolie gehoord en gebruikt te hebben ☺️
We hebben ervan genoten.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 27 februari 2015 at 21:54

Graag gedaan! Leuk dat jullie er van genoten hebben.

Reply

Leave a Comment