LunchReceptenSaladeVlees

Salade kip, mango en rozijnen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 april 2015 4 Comments
salade kip mango

De zomer is weer in aantocht en dat betekent ook dat ik automatisch meer zin heb in frisse salades. Voorheen vond ik fruit nooit lekker in een salade, maar nu kan ik het juist in combinatie met hartige smaken heel erg waarderen. Deze salade met kip, mango en rozijnen is heel zoet door de mango en rozijnen, maar ook hartig door de noten en goed op smaak gebrachte kip. Mijn mango was trouwens een beetje pips, dus die zie je niet echt terug op de foto haha. Gelukkig was de smaak wel top!

Salade kip, mango en rozijnen

Voor 3 personen, heb je mooi een restje over voor de volgende dag!

  • 100 gram quinoa
  • 300 gram kipfilet
  • 75 gram gemengde sla of spinazie
  • 150 gram mango
  • 8 blaadjes munt
  • 60 gram pecannoten
  • 75 gram rozijnen
  • sap van een 1/2 citroen

Kook de quinoa in 100 ml water in 10 minuten gaar. Giet eventueel het teveel aan water af en laat afkoelen.

Snijd de kip in kleine stukjes en breng op smaak met flink peper en zout. Bak op hoog vuur goudbruin en gaar.

Snijd de sla, mango en munt in kleine stukjes en meng samen met de quinoa goed door. Knijp de halve citroen boven de salade uit en schep de kip en rozijnen door de salade. Garneer als laatste met de noten.

Deze salade is ook heel goed vooraf klaar te maken en mee te nemen. Neem de noten wel apart mee en doe deze pas op de salade als je gaat eten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.: 511,6 kcal
25,6 gr eiwitten – 52,3 gr koolhydraten – 20,9 gr vet

salade kip mango

image_print

4 Comments

Couscous salade met groene groenten - Eat.Run.Love. 14 september 2016 at 22:30

[…] vind je misschien ook lekker: – Boekweit salade met aubergine en granaatappel – Quinoa salade met spinazie, kip en mango – Salade met amaranth, zoete aardappel en […]

Reply
Eet en sportdagboek #5 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:48

[…] in. Een gouden combinatie! Om 11 uur eet ik nog een appel en twee abrikozenballetjes. Als lunch een heerlijke zonnige salade met mango, kip en spinazie. Om 16.00 ga ik weg van mijn werk richting een event in de foodhallen. We hebben een walking […]

Reply
Sport en eetdagboek #17 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:45

[…] muffin en een halve met blauwe bessen. De lunch heb ik zelf meegebracht; deze goddelijke salade met kip en mango alleen heb ik dit keer volkoren couscous in plaats van quinoa, ook heb ik de rozijnen weggelaten. […]

Reply
Anna 24 april 2015 at 11:52

this looks absolutely delicious

https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Reply

Leave a Comment