EatGranenLunchReceptenVegetarisch

Salade met halloumi en avocado

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 mei 2017 0 comments
salade met halloumi en avocado

Kennen jullie Halloumi? Ik had het zelf wel eens in een restaurant gegeten, maar nog nooit zelf mee gekookt. Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas en lijkt een beetje op een kruising tussen feta en mozzarella. Zonder er iets mee te doen is het niet zo heel erg spannend, een beetje rubberachtig vind ik het dan, maar zodra je het verwarmd krijgt het een lekkere structuur. Het is ideaal om te marineren, maar ook door de kaas te grillen komt er een lekkere smaak aan. Ik grilde de halloumi en maakte er een salade met halloumi en avocado van.

Salade met halloumi en avocado

Voor 2 personen:

  • 50 gr volkoren parelcouscous
  • 1 avocado Γ  90 gram
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr gemengde sla
  • 125 gr halloumi
  • pluk kiemen
  • sap van 1 limoen
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 kleine teen knoflook
  • Evt. vers brood om erbij te serveren

Kook de parelcouscous volgens de verpakking gaar. Maak een dressing van de limoen, balsamico azijn en geperste teen knoflook. Roer dit door de couscous heen. Leg wat sla op een bord en schep daar de couscous op. Verdeel de granaatappelpitjes over de borden.

Snijd de halloumi in dunne plakken en grill tot ze aan beide kanten grillstrepen hebben. Snijd ook de avocado in dunne plakken en verdeel om en om op de salade. Doe op beide borden nog een pluk kiemen, serveer met vers brood en klaar is deze overheerlijke salade met halloumi en avocado!

Voedingswaarden per persoon: 400,2 calorieΓ«n
19,1 gram eiwit 25 gram koolhydraten – 25,2 gram vet

salade met halloumi en avocado

image_print

Leave a Comment