GranenLunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade geroosterde biet, aubergine en courgette

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 januari 2016 1 Comment
Salade geroosterde biet aubergine

Deze salade stond al een eeuwigheid op mijn “nog te maken” lijstje. Alweer een behoorlijke tijd geleden at ik een soortgelijke salade bij Le Pain Quotidien, maar dan zonder sla en met brood. Dat moest beter. Ondanks dat ik in de winter beduidend minder salades eet, is dit een hele fijne doordat je de groenten roostert in de oven en dus (lauw)warm kunt eten. Daarbij is het echt een lichte salade, maar wel vullende dus perfect voor de dagen dat je wat lichter wilt eten.

Voor 1 persoon:

  • 100 gram biet
  • 100 gram aubergine
  • 100 gram courgette
  • 25 gram veldsla
  • 50 gram geitenkaas
  • 20 gram walnoten
  • 1 tl honing

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de biet, aubergine en courgette in hele dunne plakjes en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet voor 30 minuten in de oven tot de groenten zacht en licht gekleurd zijn. Eventueel kun je de groenten nog wat langer in de oven zetten.

Leg wat veldsla op je bord en verdeel de groenten er overeen. Besprenkel met de honing, verbrokkel de geitenkaas erboven en strooi de walnoten erover heen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 335 calorieΓ«n
12 gram eiwit – 23 gram koolhydraten – 23 gram vetten

Salade geroosterde biet aubergine

Salade geroosterde biet aubergine

image_print

1 Comment

Marlissa 9 januari 2016 at 08:07

Opgeslagen! Klinkt lekker;)

Reply

Leave a Comment