EatLunchReceptenSaladeVegetarisch

Salade geitenkaas met frambozendressing

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 augustus 2016 0 comments
Salade geitenkaas frambozendressing

Vorige week at ik tijdens een zakelijke lunch een geitenkaassalade met frambozendressing. Dat vond ik zo ontzettend lekker dat ik besloot mijn eigen frambozendressing te maken, want dat is natuurlijk veel lekkerder dan uit een flesje! In combinatie met het hartige van de geitenkaas en pecannoten is deze friszure salade met frambozendressing perfect in balans. Ideaal voor een zomerse dag waarop je zin hebt in een lichte en frisse salade.

Voor 2 personen

  • 65 gram frambozen
  • 20 gram rode wijnazijn
  • 40 gram honing
  • 10 gram olijfolie
  • 10 gram maanzaad
  • 125 gram sperziebonen
  • 60 gram gemengde sla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 40 gram pecannoten
  • 85 gram zachte geitenkaas

Let op: de ingrediΓ«nten voor de dressing zijn voor twee keer. Je kunt deze dressing een paar dagen in de koelkast bewaren. En anders kun je de hoeveelheid halveren.

Gebruik een kleine keukenmachine om de dressing in te maken. Pureer de frambozen samen met de rode wijnazijn, honing, olijfolie en maanzaad tot een gladde dressing.

Halveer de sperziebonen en kook deze zo’n 6 tot 8 minuten gaar (afhankelijk van hoe zacht je ze wil hebben). Snijd de sla fijn, halveer de cherrytomaatjes en meng samen met de sperziebonen. Verbrokkel de geitenkaas erover, bestrooi met de pecannoten en schenk per bordje een kwart van de dressing erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 402,2 calorieΓ«n
13,8 gram eiwit – 19,3 gram koolhydraten – 28,1 gram vet

Salade geitenkaas frambozendressing

Salade geitenkaas frambozendressing

image_print

Leave a Comment