Hardlopen / TrailrunningSport

Running tours door jouw favoriete stad

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 mei 2015 2 Comments
running tours

Mei t/m september zijn voor mij de perfecte maanden om een stedentripje naar het buitenland te maken. Ik probeer altijd wel één of twee stedentripjes te plannen per jaar, maar het lukt niet altijd. Ik heb een enorme lijst aan steden waar ik nog heen wil, ik hoop dat het gaat lukken om er dit jaar nog minimaal eentje af te strepen. De tijd is tijdens een stedentripje vaak beperkt, dus probeer je het maximale uit deze paar dagen te halen. Ben je met een reisgenoot die net als jij houdt van hardlopen? Doe dan eens een running tour door de stad.

Ik had al eerder van dit fenomeen gehoord, maar zag het laatst weer voorbij komen en bedacht me weer hoe leuk dit zou zijn. De eerstvolgende keer dat ik in een stad ben waar ze dit aanbieden (Kopenhagen, Praag, Sevilla en Maastricht staan bovenaan mijn lijstje) dan ga ik dit zeker doen. Running tours combineren sightseeing en hardlopen met elkaar, zo sla je twee vliegen in één klap; en je ziet veel van de stad en je bent sportief bezig. Ik heb even rondgekeken en de tours variëren van 8 km tot 15 km. De tijd die je er over doet, varieert ook. Zo heb je tours van 8km waar je 1,5 uur over doet, maar ook tours van 15km waar je 1,5 uur over doet. 8km in 1,5 is te heel overzichtelijk, ook voor iemand die wat minder fanatiek hardloopt.

Ja, ik vind dit een top concept! Jullie ook? Meer info is te vinden op www.gorunningtours.com.

Overigens is dit geen gesponsorde post, maar ben ik gewoon enthousiast en wilde ik deze tip delen. Wat vinden jullie van running tours door de stad? Of hebben jullie het al eens gedaan? Ik ben benieuwd!

Hoofdfoto via Tripadvisor

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Daria 1 mei 2015 at 22:53

Leuk! Als je naar Maastricht komt, doe ik mee :)

Reply
Avatar
Ruurdje 1 mei 2015 at 18:33

Oh, dit vind ik er altijd zo leuk uitzien! Nog nooit gedaan verder..

Reply

Leave a Comment