Broodjes, Wraps & OmeletLunchOntbijtRecepten

Roggebrood met rosbief

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 juni 2016 0 comments
roggebrood met rosbief
Advertisement

Vorige week zondag plaatste ik een to go ontbijtje dat ideaal is wanneer je op zondag vroeg de deur uit gaat voor je duurtraining. Dat betekent ook dat je waarschijnlijk voor de lunch weer terug bent, met de nodige trek en op zoek naar een gezonde maaltijd. Vaak is dit rond een uurtje of 11 / 12 en persoonlijk heb ik dan nog niet direct zin in een volwaardige maaltijd. Omdat je met een duurtraining veel calorieën verbrandt, mag deze herstelsnack wel flink wat calorieën bevatten; meer dan een standaard tussendoortje. Op deze manier zet je het eerste herstel in gang, en kun je iets later nog een goede lunch eten. Voor deze herstelsnack ben ik op zoek naar een goede mix van eiwitten (spierherstel), koolhydraten (energievoorraad aanvullen) en in mindere mate vetten. Vandaag geef ik er met Roggebrood een Deens tintje aan. Roggebrood is een gezond alternatief voor volkorenbrood; lage glycemische index (dus minder snelle stijging in de bloedsuikerspiegel), bomvol vezels en het bevat meer Vitamine B, IJzer en kalium dan volkorenbrood.   

Ik eet roggebrood graag met een laag Lurpak Smeerbaar gezouten – lekker fris en stevig van smaak – en een paar plakjes rosbief (eiwitten!). Wist je trouwens dat belegd roggebrood in Denemarken Smørrebrød wordt genoemd?

Belangrijk in dit recept is dat je echt goede (licht gezouten) boter – zoals Lurpak – gebruikt in plaats van bijvoorbeeld margarine. Rosbief is namelijk best flauw van zichzelf en kan wel wat smaak gebruiken. Lurpak Smeerbaar wordt gemaakt van de beste melk van Deense koeien en de meest verse room die wordt gekarnd tot een boter vol smaak en met een zachte textuur. Om Lurpak Smeerbaar te maken wordt er een klein beetje raapzaadolie aan toegevoegd, zodat hij direct smeerbaar uit de koelkast komt.

Lurpak roomboter is al meer dan honderd jaar internationaal een begrip. Het is niet alleen een merk, maar ook een keurmerk, dat alleen verkregen wordt als de boter is gemaakt van verse Deense melk en voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Zo verlaat alleen de beste boter Denemarken met het keurmerk. Je herkent deze producten aan de lur op de verpakking: een Scandinavische loftrompet. Gelukkig kunnen wij deze Deense boter gewoon bij Albert Heijn of Jumbo vinden.

Wat heb je nodig om twee van deze heerlijke roggebroodjes te smeren?

  • 2 roggebroodjes
  • 40 gram rosbief
  • 15 gram Lurpak Smeerbaar gezouten
  • plukje jonge groentekiemen

Je begrijpt, dit recept is niet zo moeilijk; gewoon de roggebroodjes smeren met Lurpak Smeerbaar, beleggen met de rosbief en kiemen. Enjoy!

Voedingswaarde per twee plakjes roggebrood: 388 calorieën
16,5 gram eiwit – 37,6 gram koolhydraten – 15,6 gram vet

roggebrood met rosbief

♦ Dit artikel is in samenwerking met Lurpak, lees mijn disclaimer ♦

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment