DinerReceptenSoepVegetarisch

Rode linzensoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 november 2016 1 Comment
rode linzensoep

Als ik ergens linzensoep op het menu zie staan dan bestel ik deze heel graag. Al meerdere keren had ik het zelf geprobeerd te maken, maar iedere keer was er wel iets mis. Te pittig, te weinig smaak, gepureerd. Stiekem had ik er dan ook een hard hoofd in toen ik weer probeerde om een linzensoep te maken, maar dit keer lukte hij wel. Ik maakte deze rode linzensoep dus snel nog een keer zodat ik hem op de foto kon zetten voor jullie!

Rode linzensoep, 4 personen: 
  • 250 gram rode linzen
  • 1 cm verse gember (ca 5 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • koriander
  • Naanbrood

rode linzensoep

Snijd de gember, knoflook en ui heel fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig gaat zien. Schep de kruiden door het uimengsel. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, een liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Roer ook de linzen erdoor en laat 12 minuten koken.

Schep aan het einde spinazie er doorheen en laat op laag vuur slinken. Serveer de soep met Griekse yoghurt, koriander en naanbrood.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon, zonder naanbrood: 307 calorieën
19 gram eiwit – 43 gram koohydraten – 6 gram vet

rode linzensoep

rode linzensoep

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Eva 11 augustus 2017 at 07:51

Ik heb dit soepje gisteren weer gemaakt, blijft een favoriet!

Reply

Leave a Comment