DinerReceptenVis

Rode curry met gamba’s

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 februari 2015 12 Comments
currypasta maken

De laatste keer dat we een currygerecht aten, dacht ik: dit moet beter kunnen. Niks mis met de currypasta’s uit potjes, maar het leek mij nog lekkerder om zelf een currypasta te maken. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je hem naar eigen smaak pittig maken. Na wat onderzoek gedaan te hebben naar de ingrediënten van currypasta’s ben ik tot onderstaand recept gekomen en lieve volgers, dit is zó lekker! Ik heb van elke hap genoten en ga nooit meer anders maken. Ik besloot het recept snel uit te schrijven en het nog een keer te maken zodat ik het kon fotograferen voor de blog. Het recept is voor 3 à 4 personen. Komt ‘ie.

Voor de currypasta:

 • 2 rode pepers
 • 5 tenen knoflook
 • 3 cm verse gember
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 3 tl garam masala
 • 2 tl kurkuma
 • 2 tl korianderzaad
 • 1 tl komijn
 • 1 tl zout
 • scheut olijfolie

Voor het gerecht:

 • 200 gr broccoli
 • 200 gr sperziebonen
 • 200 gr cherrytomaatjes
 • 1 ui
 • 450 gr gamba’s
 • blik kokosmelk (goed schudden voor openen)
 • 275 gr bruine of zilvervliesrijst
 • verse koriander

Pureer alle ingrediënten voor de currypasta tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe.

Kook de broccoli en sperzieboontjes 5 minuten en bereid de rijst volgens de verpakking.

Verhit een beetje wok- of kokosolie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg de currypasta samen met een beetje extra olie toe aan de uitjes en meng goed tot alle uien bedekt zijn met de currypasta. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg nu de broccoli en sperzieboontjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe dan de cherrytomaatjes en gamba’s bij de curry en laat nog even doorpruttelen tot de gamba’s gaar zijn, duurt een paar minuten.

Serveer de curry met rijst en garneer met lekker veel koriander.

Eet smakelijk!

currypasta maken

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

12 Comments

Avatar
Esther 15 mei 2020 at 10:22

Zou je de currypasta ook kunnen invriezen?
Maakt het leven nog makkelijker 😜

Reply
Avatar
Yvonne 23 maart 2016 at 10:44

Wauw, wat een toprecept! Bedankt voor het delen! Vroeg me nog af; als je een portie curry pasta overhoudt, hoe en hoe lang kun je het dan het beste bewaren? Paar dagen in de koelkast moet wel goed blijven lijkt me? Iemand al ervaring met invriezen?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 23 maart 2016 at 21:34

Wat leuk om te horen :D In de koelkast kun je het sowieso bewaren, in de vriezer lijkt mij ook. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar in principe gooi ik altijd alles in de vriezer. Daarna verwarm je het ook weer in de pan, dus zou het gewoon proberen!

Reply
Avatar
Nicole 18 september 2015 at 14:56

Hoi! Ik vroeg me af of je een klein of groot blike tomatenpuree bedoelt!
Bedankt alvast!

Reply
Avatar
jessica 18 september 2015 at 19:33

Ik gebruik altijd een klein blikje!

Reply
Curry met zoete aardappel en kip - Eat.Run.Love. 16 september 2015 at 07:01

[…] 1 portie zelfgemaakte currypasta […]

Reply
Gezond leven doe je zo - Eat.Run.Love. 28 augustus 2015 at 07:01

[…] Het eerste recept wat ik heb gemaakt was de curry met kip en sperziebonen. Voor mij een basisrecept om zelf op de variëren, zo gebruikte ik zoete aardappel in plaats van pompoen en maakte ik de curry zelf. Hiervoor gebruikte ik het recept voor de currypasta. […]

Reply
Sport en eetdagboek #16 - Eat.Run.Love. 3 augustus 2015 at 07:03

[…] Einde middag ga ik weer naar huis met de trein, in de trein komt al hoofdpijn opzetten dus als ik thuis kom ga ik eerst even op de bank liggen. ‘s Avonds maak ik nog de overheerlijke curry met gamba’s. […]

Reply
Eet- en sportdagboek #3 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:44

[…] ben) en ik plof thuis op de bank. Geen zin om te koken, maar om half 8 sta ik toch in de keuken om zelfgemaakte curry met gamba’s, broccoli en zilvervliesrijst te maken. Na het eten blijf ik nog een uurtje in de keuken staan om mijn lunch van morgen voor te […]

Reply
Avatar
Marijke 1 maart 2015 at 16:13

Hu, is currypasta echt zo gemakkelijk te maken?! Ik achtte dat echt onmogelijk, maar ik blijk alles zelfs al in huis te hebben! Ik denk dat ik al weet wat er morgen op het menu staat, want ik ben héél benieuwd!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 maart 2015 at 19:53

Ja en het is niet van een echt potje currypasta te onderscheiden :D Benieuwd wat je ervan vindt!

Reply
Avatar
Marijke 3 maart 2015 at 10:01

Superlekker!! Zelfs nog wat lekkerder dan de kant-en-klaar versie ;-) Ik heb wat extra gemaakt zodat ik deze week nog eens een gerechtje met currypasta kan maken. De gember maakt het héérlijk fris en de combinatie met kokosmelk en frisse koriander is hemels! Voortaan maak ik het véél vaker zelf!

Reply

Leave a Comment