DinerGranenReceptenVegetarisch

Risotto met spinazie en champignons

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 mei 2017 4 Comments
Risotto met spinazie

Mmm, risotto is voor mij echt zogenaamde comfort food. Ik maak het niet zo heel vaak klaar, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is. En ik vind het onwijs lekker. Aan bijna alle risotto’s wordt er veel kaas toegevoegd omdat het dan lekker smeuΓ―g en smaakvol is. Maar daardoor heerst er ook gelijk een ongezond gevoel bij, terwijl dat helemaal niet nodig is. Iets minder kaas en de risotto is nog steeds super lekker. Ik experimenteerde ermee en zo ontstond deze risotto met spinazie en champignons.

Risotto met spinazie en champignons

Voor 3 personen:

  • 250 gram risotto
  • 250 gram champignons
  • 100 gram spinazie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram roomboter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 l paddenstoelenbouillon

Snijd de champignons in vieren en de ui en knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stevige pan waarin je de risotto gaat maken. Fruit de ui aan en voeg de risotto toe. Laat heel kort even bakken tot deze glazig gaat zien en schenk er vervolgens een scheut bouillon bij. Roer af en toe door en schenk er extra bouillon bij als het eerste deel verdampt is. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Verhit in een kleine koekenpan de andere helft van de boter en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de champignons en tijm toe en bak de champignons op middelhoog vuur aan. Laat een minuut of vijf staan zodat de champignons slinken en zacht worden.

Proef of de risotto zacht genoeg is, zo niet voeg dan nog wat extra bouillon toe. Hij mag lekker smeuΓ―g zijn. Roer de champignons (incl knoflook en boter), kaas en spinazie door de risotto en laat nog even staan op een laag vuurtje om de spinazie te laten slinken.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 485,8 calorieΓ«n
16,9 gram eiwit – 68,1 gram koolhydraten – 15,2 gram vet

image_print

4 Comments

Maaike Preijer 5 augustus 2017 at 18:35

Net gemaakt, echt heerlijk, kan geen foto meer laten zien, want alles is echt schoon opgegaan

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 augustus 2017 at 18:29

Wat leuk om te horen! doet mij eraan herinneren dat ik hem ook weer een keer moet maken :)

Reply
Britt 17 mei 2017 at 07:53

Oh wauw, dit lijkt me zo lekker! ik ga dit recept heel snel uitproberen en dan laat ik het resultaat zeker laten zien!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 mei 2017 at 00:01

Leuk! Ben benieuwd :)

Reply

Leave a Comment