DinerEatGranenReceptenVis

Risotto met venkel en citroen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 maart 2016 0 comments
risotto venkel citroen

Stiekem eet ik best vaak risotto, in alle vormen en maten. Soms maken we het met parelgort of boekweit, maar heel vaak ook gewoon echt met risotto. Ik realiseerde me dat ik nog niet zo heel lang geleden een bietenrisotto op de blog had gezet, maar deze is zo goed gelukt dat ook die niet mag ontbreken op de website! Weer heel anders dan de bietenrisotto; super fris door de venkel en citroen en ontzettend lekker met een stukje vis erbij.

Voor 4 personen:

  • 250 gram risotto
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 stukjes kabeljauwfilet (100 gram per stuk)
  • 8 plakjes rauwe ham

Hak de ui, knoflook en venkel heel fijn. Smelt de roomboter in een grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de venkel en risotto toe en bak kort aan tot de risottokorrels glazig zien.

Doe een scheut kokend water en het bouillonblokje in de pan en roer tot het water is opgenomen. Schenk er nu weer wat kokend water bij en wacht opnieuw. Doe dit net zo lang tot de risotto gaar is. Je zult ongeveer een liter water nodig hebben en een half uurtje geduld. Wanneer de risotto gaar is, roer je het sap en rasp van de halve citroen er doorheen. Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.Β Doe de deksel weer op de pan.

Zorg dat je ondertussen per stukje vis, twee plakjes ham erom heen hebt gewikkeld. Als de risotto klaar is, verhit je wat olie in een pan en bak je de vis een paar minuten aan elke zijde. Ga uit van zo’n vijf minuten voor een gemiddeld stukje witvis. Zo wordt de ham licht knapperig en blijft de vis sappig.

Serveer de vis bij de risotto. Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p.: 433 calorieΓ«n
28 gram eiwit – 42 gram koolhydraten – 10 gram vetten

Lees ook:
Bietenrisotto
Boekweit risotto met bleekselderij en kip
Parelgort met pompoen

Leave a Comment