DinerReceptenVis

Rijst met kabeljauw en groenten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 februari 2017 1 Comment
Rijst met kabeljauw en groenten

Ik houd heel erg van koken, maar soms moet het gewoon makkelijk, snel en lekker zijn. Op een doordeweekse dag als ik laat thuis ben bijvoorbeeld. Het liefst een eenpansgerecht, want dat staat zo makkelijk op tafel. Deze rijst met kabeljauw en groenten is daar een voorbeeld van. Het bevat weinig ingrediΓ«nten en staat binnen no-time op tafel!

Rijst met kabeljauw en groenten

Voor 3 personen:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram courgette
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 300 gram kabeljauw
  • 1/2 blikje ansjovis (23 gram)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 flinke snuf chili
  • 30 gram zwarte olijven
  • 1 el kappertjes

Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Snijd de ui en knoflook fijn en de courgette in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en courgette deze even kort aan. Voeg de kruiden en ansjovis toe en bak verder tot de ui glazig gaat zien. Roer de tomatenblokjes erdoorheen en breng aan de kook. Laat vijf minuutjes pruttelen en voeg dan de kabeljauw (in blokjes gesneden), de olijven en kappertjes toe. Laat nog een paar minuutjes pruttelen om de kabeljauw te garen.

Voeg als laatste de gare rijst toe aan de pan en roer goed door. Serveer direct. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 360,2 calorieΓ«n
28,1 gram eiwit – 48,5 gram koolhydraten – 4,8 gram vet

Rijst met kabeljauw en groenten

*Dit recept is gebaseerd op een recept uit FitFood Made Easy*

image_print

1 Comment

Wanneer eet je wat met sporten - Eat.Run.Love. 16 juli 2017 at 17:00

[…] Rijstgerecht met groenten en mager vlees of vis (zoals deze kabeljauwrijst met groenten) […]

Reply

Leave a Comment