SportWorkout

Review Jawbone UP3

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 oktober 2015 3 Comments
review jawbone up3

Activity trackers bestaan inmiddels al een behoorlijke tijd en ondanks dat ik er al lang één op mijn lijstje had staan kocht ik er nooit één. Tot ik in Praag was, want toen vond ik het toch wel jammer dat ik niet wist hoeveel ik had bewogen. Toen ik thuis kwam zag ik dat Jawbone de UP3 uitbreidde met een aantal nieuwe kleuren, meant to be! Ik koos voor een donkerblauwe welke goed matcht met mijn rits armbandjes. Inmiddels heb ik de UP3 een maand om. Tijd voor een review dus!

Jawbone UP3

Zoals je hierboven al kon lezen is de Jawbone UP3 een activiteits tracker. Dit houdt in dat het bandje je bewegingen en slaap bijhoudt. De UP3 kun je via een app (beschikbaar voor Android en iOS) koppelen aan je telefoon waardoor je alle resultaten kunt bekijken. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel calorieën je in rust verbrandt en hoeveel je er actief verbrandt. Ook geeft Jawbone tips om meer te bewegen, gezonder te leven en leuke weetjes. Zelf kun je er ook voor kiezen om je voeding erin bij te houden, eventueel gekoppeld aan een andere app. Het bandje is vrij subtiel en daardoor goed te combineren met andere armbandjes.

review jawbone up3

Bewegen met Jawbone UP3

Van te voren stel je een doel in van het aantal stappen dat je gemiddeld op een dag wilt zetten. Het advies is 10.000 stappen per dag. Ik kan je vertellen dat dit op een gemiddelde werkdag (als je net als ik een kantoorbaan hebt) heel lastig is. Op zo’n dag kom ik vaak maar tot 3500 à 4000 stappen, nog niet eens de helft van het geadviseerde aantal stappen. Pas als ik ga hardlopen of flink ga wandelen kom ik hier in de buurt. Dit was voor mij wel een eyeopener en ik merk dat ik nog meer wil bewegen door de UP3. Dat houdt dus in dat als ik een dag weinig beweeg ik nog een rondje ga wandelen. Hoewel ik dit eerst heel suf vond merk ik dat het toch wel fijn is. In Sevilla haalde ik 4 dagen lang bijna 20.000 stappen per dag; wat een feest. De UP3 laat zien hoeveel stappen je zet in vergelijking met andere Jawboners van mijn leeftijd en geeft je de mogelijkheid om te battlen tegen vrienden.

Slapen met Jawbone Up3

De Jawbone houdt ook bij wanneer je in slaap valt en hoe je slaapt. Ook hier stel je een doel voor jezelf. Deze heb ik op 7,5 uur per nacht gezet. Verder registreert hij wanneer je wakker bent, hoeveel je in de REM slaap bent en hoeveel je licht en diep slaapt. De REM slaap is de zogenaamde droomslaap. Dit is een stadium waarin je hersenen actief zijn met dromen, het verwerken van indrukken en allerlei geheugenfuncties. Je kunt dit ook samenvatten als mentaal herstel. Tijdens de REM slaap vindt relatief grote activiteit in lichaam en geest plaats, dit kost dan ook energie. Gemiddeld  genomen is 15% van de slaap REM slaap. Lichte slaap zegt al een beetje wat is het is: je slaapt licht, wordt niet van elk geluid wakker maar je kan wel makkelijk gewekt worden. De diepe slaap is het belangrijkste voor fysiek herstel. De ademhaling en het hartritme dalen tot het laagste ritme. Als je uit deze slaap gewekt wordt, ben je gedesoriënteerd en heb je tijd nodig om te realiseren waar je bent (bron: slaapcentrum). De UP3 registreert ook je hartslag met de ingebouwde sensoren. Zo zie je wat je hartslag in rust is. Dat vind ik erg handig om te weten want dat zegt iets over je algehele conditie.

review jawbone up3

Eten met Jawbone Up3

Als je veel met voeding bezig bent is het handig om bij te houden wat je allemaal binnen krijgt. Met de UP3 kun je registreren wat je eet en wat de voedingswaarde daarvan is. Het is even wennen en persoonlijk vind ik de My FitnessPal app fijner werken. Gelukkig kwam ik erachter dat je deze twee apps kan koppelen waardoor je dus het maximale uit beide apps kunt halen.

review jawbone up3

Praktische info Jawbone Up3

  • Prijs: €179,95
  • Verkrijgbaar in 6 kleuren
  • Batterij gaat zo’n 7 dagen mee
  • Spatwaterbestendig (dus niet zwemmen)
  • App beschikbaar voor Android & iOS
  • Synchronisatie via Bluetooth (deze moet altijd aanstaan)

Voor veel mensen zal dit een prijzig armbandje zijn, maar ik ben echt heel blij dat ik hem heb. Ik beweeg er nog meer door, ben fan geworden van wandelen en vind alle weetjes en tips erg leuk om te lezen.

review jawbone up3

*** De Jawbone UP3 heb ik ontvangen voor een review, maar dat neemt niet weg dat ik achter de geschreven content sta. Lees mijn disclaimer. ***

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

5 Redenen om te gaan wandelen - Eat.Run.Love. 13 december 2015 at 21:31

[…] thuis. Een week later ging ik naar Praag waar ik me weer helemaal suf wandelde. En toen kreeg ik de Jawbone UP3 waardoor ik me realiseerde dat ik vaker gewoon een lekkere wandeling wil maken. En dat doe ik nu […]

Reply
Avatar
Manon 2 november 2015 at 11:31

Klinkt goed zeg en vooral fijn dat hij zo klein is en er mooi uitziet ik hoef niet zo’n heel scherm dat is snachts ook helemaal niet fijn!

Reply
Avatar
Eline 1 november 2015 at 17:15

Ik wil een paar activitytrackers gaan testen voor op de site en deze staat er ook tussen, tot nu toe lees ik alleen maar positieve reviews er over!

Reply

Leave a Comment