Lifestyle

Het Hardloperskookboek

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 februari 2014 8 Comments
DSC01269_bewerktBLOG1
Het Hardloperskookboek stond al lange tijd op mijn verlanglijstje, en laatst heb ik hem dan eindelijk in mijn virtuele winkelmandje gegooid. Ik ontving het boek een dag later, ben direct gaan lezen en niet meer gestopt. Wat een interessant boek! Een combinatie van achtergrondinformatie, tabellen met voedingswaardes en recepten.
Het boek is ingedeeld in Trainen, Presteren en Herstellen. Elk hoofdstuk biedt informatie wat je het beste kunt eten voor, tijdens of na de inspanning. Het boek is niet specifiek een heel gezond boek, maar ik vind dat helemaal niet erg. Zoals op de cover van het boek staat: “Dit is een kookboek voor hardlopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Hardlopers die best een wijntje of biertje lusten op zijn tijd, maar ook niet bang zijn om een fles bietensap soldaat te maken.” Wat dat betreft past dit boek echt perfect bij mijn 80/20 regel. 
Om sommige dingen moest ik wel een beetje gniffelen. Vooral: Een handje winegums is geen snoepen, maar gewoon hard werken aan je herstel. In winegums zit proline, arginine, lysine en glutamine wat goed zou zijn voor je herstel. Persoonlijk neem ik dit met een korreltje zout, maar het geeft wel een klein beetje de toon aan van het boek. Ik hoef me in ieder geval niet meer schuldig te voelen als ik na het hardlopen een mok warme chocolademelk neem. Daarbij ben ik ook echt van mening dat als je veel sport je niet op een houtje hoeft te bijten.
Oh ja, wat ik ook super handig en interessant vind: bij elke gerecht staat aangegeven hoeveel kilometer je met dat gerecht kunt hardlopen of hoeveel je moet hardlopen om het te verbranden. Deze aantal kilometers zijn gebaseerd op het gemiddelde gewicht (80 kilo!) van een Nederlandse vrouw. Het kan natuurlijk zijn dat dit niet niet jouw gewicht is, maar dan geeft het alsnog een indicatie.
Inmiddels heb ik al een Quinoasalade en kwarkbroodjes (recept volgt) gemaakt. 
Het Hardloperskookboek is o.a. bij Bol.com te koop voor €22,50

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Vanille-speltpannekoeken – Eat.Run.Love. 21 juli 2014 at 20:54

[…] Afgelopen week ontving ik van Alpro hun nieuwste havermelk. Natuurlijk moest ik die gelijk proberen. Zondag maakte ik er voor mijn run een smoothie mee en na mijn run besloot ik eens pannenkoeken te maken. In foodie land zie je dit regelmatig voorbij komen, maar ik had ze nog nooit gemaakt. Vroeger wilde ik nooit pannenkoeken omdat ik er altijd buikpijn van kreeg (niet zo gek als je allergisch voor melk blijkt te zijn), dus ik had nooit zo die drank om gezonde pannenkoeken te maken. Daar bracht ik nu dus eens verandering in en ze waren een groot succes (zowel bij mijn vriend als mij). Ik nam als basis de vanille-speltpannenkoeken uit Het Hardloperskookboek. […]

Reply
Avatar
Margot 24 februari 2014 at 09:07

Ik heb het boek ook en ik ben fan!
Het pistache brood heb ik al een paar keer klaar gemaakt en gisteren nog de lasagne-maar-dan-anders-taart. Mijn twee belangrijke doelen dit voorjaar zijn de 10 miles antwerpen en de 20km van brussel. De week voordien hou ik meestal een weekje rust en dan ga ik de chocolade taart met rode bietjes proberen!

Ik kijk ook uit naar het tweede deel!

Reply
Avatar
Jessica 24 februari 2014 at 22:18

Hi Margot,

Wat leuk! Ik wil het pistachebrood dit weekend maken, lijkt me ook heerlijk met soep! Leuke wedstrijden lijken me dat, jammer genoeg woon ik daar niet in de buurt of zou ik er een weekendje weg aan vast moeten plekken :)

Reply
Avatar
Miriam van Reijen 22 februari 2014 at 10:14

Bedankt voor je enthousiaste recensie! We zijn druk bezig met deel 2.

Reply
Avatar
Jessica 22 februari 2014 at 19:40

Wat leuk! Ik kijk er nu al naar uit :)

Reply
Avatar
Stephanie 21 februari 2014 at 20:35

Klinkt heel erg goed. Ben benieuwd naar de recepten die je al geprobeerd hebt.

Reply
Avatar
Rianne 21 februari 2014 at 09:06

Leuk boek is dat he! Ik heb m ook gelezen, inderdaad veel handige tips!

Reply
Avatar
Linda 21 februari 2014 at 08:27

Ik heb het kookboek ook! Inderdaad een erg leuk boek!

Reply

Leave a Comment