Hardlopen / TrailrunningSport

Leiden halve marathon done!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 mei 2014 7 Comments
20140518_210004nieuw
Gisteren was het zover. Terwijl veel mensen waarschijnlijk van het zonnetje aan het genieten waren, mocht ik aan de start van de halve marathon van Leiden verschijnen. Ik was goed getraind en had er alle vertrouwen in, maar toen ik gedurende afgelopen week de temperatuur maar zag stijgen en stijgen, kneep ik hem toch wel een beetje. Nergens voor nodig bleek achteraf!

De voorbereiding was dit keer iets anders dan anders, ik had zaterdag namelijk een vrijgezellenfeest, dus lag laat in bed (overigens zonder alcohol). We aten bij Timboektoe (Wijk aan Zee) en tot mijn vreugde stond er pasta op de menukaart. Ik hoefde dus niet lang te twijfelen en ging voor ravioli, die overigens een beetje te gaar was, maar dat terzijde.

Zondagochtend 8.00 zou de wekker gaan, maar ik word voor de wekker wakker. Zenuwen denk ik, dus om 10 voor 8 sta ik naast mijn bed. Kommetje havermout met rauwe cacao, rode vruchten en kokosblokjes. Daarna een halve banaan en veel water. Om 9.00 stappen mijn vriend en ik in de auto om naar Leiden te gaan. Helaas kan hij niet bij de finish op mij wachten want vandaag heeft hij vrijgezellenfeest. Wel is hij zo lief om me bij de start af te zetten. Ik ga voor het eerst achter een pacer aan lopen en sluit me aan bij het groepje dat op 1.55 gaat lopen. In het startvak is het al behoorlijk warm in de volle zon, maar vooralsnog ben ik lekker aan het genieten. Ik eet nog een energyreep van MyProtein en voor ik het weet gaat het startschot.

Niet denken aan de warmte, verstand op 0 en die roze ballon blijven volgen. Wat overigens nog een hele uitdaging is, aangezien het heel druk op het parcours. Maar het lukt me redelijk met zo af en toe een sprintje. Eigenlijk best relaxed, want ik hoef zelf helemaal niet na te denken. Ik weet niet meer waar exact maar ergens tussen de 11 en 13km raak ik ze kwijt omdat we 2 marathon groepen moeten inhalen. En vanaf dat punt zit ik er ook een beetje doorheen. Wat een warmte! Gelukkig zijn er veel waterposten (erg goed geregeld). Ik heb mijn eigen bidon met energydrink, maar probeer ook elke keer een bekertje water te drinken en een spons aan te pakken. Ook staan er veel mensen langs de kant met tuinslangen te sproeien, heerlijk die verkoeling en zorgt er tevens voor dat mijn lichaamstemperatuur niet te heet word. Op een gegeven moment zie ik toch weer een roze ballonnetje opduiken en dat geeft me hoop, ik probeer weer bij de groep aan te sluiten. Dat lukt me niet helemaal maar ik zie op mijn eigen horloge dat ik nog best goed op schema lig. En eigenlijk is daar ineens de laatste kilometer, yes. Ik denk er nog een sprintje uit te gooien (wat vies tegenvalt, want die liep ik op 5.24/km haha) en ga over de finish. Ik klok mijn horloge op 1.55.14. Zo ontzettend blij!

Ik heb echt genoten van deze wedstrijd en ben echt trots op mezelf dat ik ondanks deze warmte 1.55 heb gelopen. Voor de halve marathon riep ik dat dit mijn laatste zou zijn, maar nu ben ik daar weer niet zo zeker van. Als ik met deze warmte 1.55 loop, dan moet dat sneller kunnen onder koelere omstandigheden! We zullen het zien…

Doordat ik alleen was en me heb gefocust op de wedstrijd, heb ik weinig foto’s. Sorry dus dat jullie het met maar twee foto’s moeten doen…

En voor de oplettende lezer: ik ben momenteel de Garmin Forerunner 620 aan het testen. Er volgt nog een uitgebreide review, maar kan wel vast verklappen dat ik erg blij er mee ben!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Tips voor sporten in de zon - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 14:06

[…] hebben al alles kunnen lezen over de halve marathon afgelopen zondag. Wat was het zonnig en warm. Normaal gesproken zou ik die hitte wel een beetje proberen te […]

Reply
Avatar
Marieke 20 mei 2014 at 08:25

Veel respect! Wat een toptijd, en dat met dat weer! Ik liep zondag 5 km tijdens de Marikenloop en vond dat al ver zat. ;) Gefeliciteerd!

Reply
Avatar
Marijke Vermeulen 19 mei 2014 at 20:53

Zo’n verslagen zijn echt heel nuttig om te lezen. Wat meer info over wat te eten, hoe je tempo doorheen de wedstrijd is etc. zijn voor mij super handig. Bij mij is het zo wat trial and error, dus jouw ervaringen helpen wel! Proficiat trouwens ;-)

Reply
Avatar
Jessica 20 mei 2014 at 22:02

Hi Marijke, leuk om te horen dat je het nuttig vindt. Daar doe ik het natuurlijk ook een beetje voor! En zoals je zelf ook al aangeeft, het is trial & error, dat is het bij mij ook lange tijd geweest, maar inmiddels weet ik een beetje wat voor mij werkt. Wat overigens niet betekent dat dat ook voor jou werkt!

Reply
Avatar
Anonymous 19 mei 2014 at 16:27

knap zeg met dat weer, petje af! haha blijft verslavend! Lekker ervan genieten nu!
x roosmaris

Reply
Avatar
Jessica 20 mei 2014 at 22:01

Haha ja zeker! Ik wilde eigenlijk op snelheid op de 10km gaan lopen, maar dit smaakt toch wel weer naar meer! Eerst maar even paar 10km wedstrijden lopen en dan zie ik wel weer. Zou dan toch pas weer in oktober een halve willen doen!

Reply
Avatar
Stacey 19 mei 2014 at 15:32

Wat super goed van je en wat een top tijd zeg! Je mag heel trots op jezelf zijn.

Reply

Leave a Comment