Hardlopen / TrailrunningSport

Report || Antwerp 10 miles

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 april 2014 6 Comments
Untitled-1
Afgelopen zondag liep ik in Antwerpen de 10 miles (16 km) en om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik ben teleurgesteld en boos op mezelf. En hoe langer ik er over nadenk, hoe bozer ik word op mezelf want ik heb er niet alles uit gehaald wat er in zat. Ik kan allemaal smoesjes bedenken, maar ik liep gewoon slecht met als resultaat een matige tijd. Punt.

Oké, om toch maar wat redenen te roepen:

 • Het was mega druk, niet alleen bij de start, maar het hele parcours
 • Het was warm, de tunnels bloedheet
 • Er zaten maar liefst drie tunnels in, die elke keer naar beneden en weer omhoog gingen
 • Mijn horloge stopte er bij 9km mee. Niet de GPS viel uit, nee mijn hele horloge stopte er mee en het irritante is dat dat de laatste tijd iets te vaak gebeurd. Het had me niet uitgemaakt als alleen de GPS was uitgevallen want dan zie ik alsnog de tijd en kan ik zelf wel doorrekenen hoe ik loop. Ik vind tijd een fijn houvast omdat ik weet hoe hard ik ongeveer kan, nu raakte ik van slag en liep ik spontaan langzamer (slechte smoes!)
 • In de stad waren enorme keien waar ik bijna m’n nek over brak
 • Ik kreeg last van mijn knieën en ik geef de keien daar de schuld van

Maar ondanks de – voor mij – teleurstellende tijd, vond ik het ook heel leuk:

 • Het was mijn eerste buitenlandse wedstrijd
 • Ik liep heerlijk in short en korte mouwen terwijl het in Nederland hard regende
 • Mijn vriendje was mijn supporter en stond zowel bij de start als finish
 • Ik heb daarna een heerlijke avond en extra dag in Antwerpen gehad
 • Doordat ik niet alles had gegeven had ik voor de verandering een keer geen spierpijn de volgende dag
 • De volgende dag stond mijn tijd in de Gazet van Antwerpen, een Vlaamse krant

20140428_205119blog

Ook testte ik tijdens deze run de startnummer stickers. Dit zijn stickers die je voor het bevestigen van je startnummer gebruikt in plaats van speldjes. Ideaal als je mooie hardloopkleding hebt en daar geen gaatjes in wilt krijgen. Ik was een heel klein beetje sceptisch, dus stopte voor de zekerheid ook veiligheidspeldjes in mijn broekzakje, maar die waren absoluut niet nodig! De stickertjes zorgden ervoor dat het startnummer op zijn plaats bleef zitten en na afloop kon je het makkelijk van je shirt af trekken zonder beschadigingen. Ideaal. Je koopt ze bij diverse Run2Days en er zitten 18 stickertjes in een verpakkinkje, goed voor 4 wedstrijden + 2 reserve.

20140428_205311blog

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
Froukelien 29 april 2014 at 19:07

Wat jammer dat je een teleurgesteld gevoel aan de race hebt overgehouden! Zie gelukkig net op Facebook dat de frustratie alweer wat gezakt is. Misschien maakt die nog wel helemaal plaats voor trots? ;) Al kan ik me voorstellen dat je baalt als er voor je gevoel meer in had gezeten. En als dan ook de omstandigheden niet helemaal meezitten, kan ik me je frustratie goed voorstellen.

Maar je staat in de krant, hebt een mooie medaille én een fijn reisje naar Antwerpen beleefd! Én een vriendinnetje dat hoe dan ook héél trots op je is. Xxx

Reply
Avatar
Jessica 29 april 2014 at 19:46

Ah lief voor jou, maar je kent me, er zal geen trots komen. Ik heb gewoon gefaald, ik zag teveel bergen tijdens de run om harder te gaan. En die bergen moet ik zelf overwinnen.

Reply
Avatar
Samantha Trumpie 29 april 2014 at 08:54

Je wilt het niet horen, maar goed gedaan meis! En halloooooooooo wat een SUPER medaille om en halloooooo je bent nu gewoon een BNIB’er (bekende Nederlander in Belgie!) oja oja ennnnn Antwerpen is een top stad, dus meteen een leuk dagje!

Reply
Avatar
Jessica 29 april 2014 at 09:04

Hahah lief van jou! Antwerpen is idd een super stad, we hadden mooi weer dus nog een heerlijke avond en extra dag genoten en geshopt!

Reply
Avatar
Margot 29 april 2014 at 07:49

Het is inderdaad De gazet van Antwerpen had het ook opgemerkt ;-)
En het was inderdaad veel en veel te druk. Meer dan een halfuur aanschuiven aan de start (een kwartier voor mijn wave startte en een kwartier erna), de tent met borstnummers was toch wel vrij ver gelegen en ook op het parcours volk volk volk… Ik heb perfect de tijd gelopen die ik wou lopen, maar als volgend jaar de Havenloop Gent weer op dezelfde dag als de 10 miles wordt georganiseerd ga ik voor die run!

Reply
Avatar
Anker 29 april 2014 at 07:36

Ik denk dat je “De gazet van Antwerpen” bedoelt als krant, niet? Dat is een Vlaamse krant, niet alleen Antwerps :) Ik zeg het maar even. Jammer dat het je zo tegenviel! Gelukkig heb je toch nog een fijne dag gehad:)

Reply

Leave a Comment