Misschien denk je niet zo snel aan wortelsoep, maar eigenlijk is het hetzelfde als pompoen en zoete aardappel. Zoet, met een smakelijke bite. Door de toevoeging van kerrie / komijn, kokosmelk en koriander wordt het een heerlijk oosters soepje.
Met deze hoeveelheid maak je een flinke pan, waar je met zijn tweetjes twee dagen van kunt eten.
Met deze hoeveelheid maak je een flinke pan, waar je met zijn tweetjes twee dagen van kunt eten.
- 1 kg wortels
- 2 uien
- 2 tl komijn
- 2 tl kerriepoeder
- 2 cm gember (mijn schijfje was ongeveer 1,5 bij 2 cm)
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
- koriander
- evt. Griekse yoghurt
Snijd de uien in stukjes en doe deze samen met de kruiden en gember in de pan. Bak kort aan en voeg de wortel, koken water en bouillonblokjes toe. Breng opnieuw aan de kook en kook ca. 30 minuten tot de wortel zacht geworden is.
Pureer de soep en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je hem toch wat flauw vinden, voeg dan wat extra kerrie / komijn toe.
Serveer met een lepel Griekse yoghurt, fijngesneden koriander. Eet de soep bijvoorbeeld met een broodje met zelfgemaakte hummus. Eet smakelijk!
5 Comments
[…] ook: – Pompoensoep met geroosterde paprika – Wortelsoep met kokos – Zoete aardappelsoep met pindakaas en sambal – Geroosterde […]
Mjam! Ik hou echt van dit soort soepjes.
Laatst weer je zoeteaardappelsoep gemaakt, ook zó lekker!
Deze ga ik ook eens proberen!
Jaaaa moet je doen, deze is echt heel lekker! En lekkere afwisseling met zoete aardappel…
Ik houd niet zo van wortel, maar zo gekruid lijkt het me nog best lekker.
Hi Mirne, ik ben zelf ook niet zo’n fan van wortel (behalve rauw met hummus), maar deze is echt super!!!