DinerGranenReceptenVis

Roodbaarsfilet met paprikasalsa en Quinoa tabouleh

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 januari 2014 2 Comments
DSC_0032_Bewerkt
Dit makkelijke en gezonde recept is voor 2 personen: 
– 2 roodbaarsfilets
– 2 paprika’s
– 1 ui
– 2 bosuitjes
– 4 tomaten
– bosje koriander
– peterselie
– 1 tl sambal
– 1/2 citroen
– 200 gram voorgekookte Quinoa (ik gebruikte Nature Crops)
Snijd de paprika en ui in kleine stukjes, doe het in een ovenschaal met een beetje olijfolie en schuif 10 minuten onder de ovengrill. Snijd intussen de tomaten, bosui en koriander fijn. Meng 2 tomaten met de koriander en de sambal. Als het paprikamengsel klaar is, meng dit dan met het tomaten mengsel en breng op smaak met een beetje zout.
Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Zet de vis 10 a 15 minuten onder de hete ovengrill en laat gaar worden. 
Maak de voorgekookte Quinoa klaar: zet de Quinoa onder water met een laagje kokend water en wacht tot al het water is opgenomen. Meng vervolgens met de overige 2 tomaten, bosui, peterselie en halve citroen. 
Leg de roodbaarsfilet op het bord en eet samen met de salsa en Quinoa. Eet smakelijk! 
Wij hielden Quinoa en salsa over, dit heb ik gemengd en bewaard in de koelkast. Ideaal om de volgende dag als lunch te eten door er avocado en feta aan toe te voegen! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Ingrid 3 februari 2014 at 18:30

Ik heb dit vandaag gegeten met mijn vriend en we vonden het allebei super lekker! Bedankt voor dit heerlijke recept :)

Reply
Avatar
Jessica 3 februari 2014 at 21:51

Hi Ingrid, wat leuk om te horen! En fijn dat jullie het lekker vonden, hij behoort ook tot mijn favoriete lijstje :)

Reply

Leave a Comment