EatGranenLunchReceptenSaladeVlees

Rijstsalade met kip en walnoten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 juni 2014 1 Comment
rijstsalade met kip
In de zomermaanden eten wij graag salades. Deze rijstsalade is lekker fris door de limoen en crème fraîche. Als ik hem klaar maak, eten we hem lauwwarm, maar de volgende dag is hij uit de koelkast ook heel lekker.

Met onderstaande bereidingswijze zit er niet zoveel groenten in. Als je gedurende de dag weinig groenten hebt gegeten, zorg dan dat je er wat extra groenten aan toevoegt of erbij grilt, zoals champignons gemarineerd in knoflook of geroosterde paprika. Eet je het als lunch? Voeg dan eens wat extra tomaat toe!

De ingrediënten voor een grote schaal, waar wij 2 dagen als avondeten en lunch van aten:

  • 275 gram meergranenrijst
  • 300 gram kipfilet
  • 3 bosuitjes
  • 100 gram walnoten
  • sap van 1 limoen
  • 4 el walnotenolie
  • 3 el crème fraîche
  • peper en zout

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen (evt. afspoelen met koud water).

Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout. Bak de kipfilet tot deze goed gaar is. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng samen met de kipfilet en gehakte walnoten. Voeg daarna de rijst toe.

Klop een dressing van de limoensap, walnotenolie en crème fraîche en meng de dressing goed door de salade.

Eet smakelijk!

1 Comment

Julie Hapjesprincess 5 juni 2014 at 21:17

Dit lijkt me een heerlijk recept !!

Reply

Leave a Comment