LunchReceptenSaladeVegetarisch

Quinoasalade met venkel, peer en blauwaderkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 mei 2014 2 Comments
quinoa venkel recept
Vroeger hield ik nooit van fruit in salades, helemaal niet in combinatie met kaas. Maar op de één of andere manier ga ik deze combinatie juist steeds meer waarderen. Misschien omdat ik ouder word en andere smaakpapillen ontwikkel? In ieder geval, peer en blauwaderkaas is een combinatie die je veel voorbij ziet komen en die ik dus inmiddels ook heerlijk vind! Het zoete van de peer en het pittige van de kaas.

Daar wilde ik iets mee doen, maar ik wilde er wel een goed vullende maaltijdsalade van maken. Ik voegde dus o.a. quinoa toe, tegenwoordig vind ik bijna alles met quinoa lekker! Ook venkel past goed bij deze salade. Als je een venkel doorsnijdt, komt er altijd een hele scherpe lucht vrij, maar op de één of andere manier proef je die niet zo terug.

Oke, kijk snel mee naar de ingrediënten! Ideale salade voor een warme zomerdag voor 2 personen.

  • 150 gram quinoa
  • 1/2 venkelknol *
  • 1/2 zakje rucola
  • 1 peer
  • ca 75 gram blauwaderkaas (of meer als je daar van houdt)
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • sap van halve limoen
  • 4 el (lijnzaad)olie

* Wat je overhoudt van de venkel kun je door een sapje juicen: sinaasappel, mango, venkel is echt een superlekkere combinatie!

Spoel de quinoa goed af en kook deze in 300 ml water in ca 12 minuten tot het water is opgenomen.

Maak in een schaal een dressing van de olie, mosterd, limoensap en olie. Meng hier de afgekoelde quinoa goed door.

Snijd de venkel in zeer dunne plakjes en voeg samen met de rucola toe aan de quinoa. Schep op 2 borden en verdeel de peer en blauwaderkaas er over.

Eet smakelijk!

quinoa venkel recept

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Anonymous 25 mei 2014 at 08:52

Is blauwaderkaas clean?

Reply
Avatar
Jessica 26 mei 2014 at 19:33

Oei, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen zeggen van wel, anderen zeggen van niet. Ik eet zelf niet altijd clean, dus vind dat een beetje blauwaderkaas moet kunnen, geeft wel echt net die extra smaak. Maar als je zelf altijd clean eet, zou ik even de diverse meningen op het internet lezen!

Reply

Leave a Comment